SVZW in de spotlights

Uitgelichte items

Volg ons op de voet en blijf op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen binnen onze vereniging.

Blijf op de hoogte

Ons laatste nieuws

Volg ons op de voet en blijf op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen binnen onze vereniging. We delen wedstrijdverslagen, interviews en meer.

Mini- en Scholentoernooi 2018 Event

Mini- en Scholentoernooi 2018

De maand oktober stond in het teken van de jeugd met twee grote jeugdtoernooien: Het minitoernooi voor alle basketballertjes van clubs in de regio én het scholentoernooi, welke sinds lange tijd weer georganiseerd is. Hieronder de samenvattingen van deze succesvolle dagen. Aan alle vrijwilligers wie zich in hebben gezet voor de organisatie en het goede verloop van de toernooien: Heel hartelijk bedankt! Minitoernooi - 6 oktober 2018Zaterdag 6 oktober hebben we sinds lange tijd weer eens een minitoernooi mogen organiseren. Ongeveer 120 kinderen liepen in onze sporthal  voor een geweldige basketbalmiddag. Alle deelnemende verenigingen organiseren een minitoernooi dit seizoen, dat betekend dat we ongeveer om de drie weken een minitoernooi afgaan.Na het succes van de eerste toernooi waar we 2 wedstrijden wonnen en 1 gelijkspeelde waren we gepromoveerd van poule C naar poule B. Dus afgelopen zaterdag konden we rekenen op  vier wedstijden en waarschijnlijk wat meer tegenstand door betere tegenstanders.De  eerste drie wedstrijden verliepen erg goed, onze svzw-kids speelden goed samen en werden gewonnen, tegen Valley Bucketeers met 10-6, tegen Peatminers 16-10 en Uitsmijters 12-4. De laatste wedstrijd ging  voor de overwinning van deze Poule B en werd gespeeld tegen de Kikkers.  Dit was een hele spannende en behoorlijk harde wedstrijd die we net verloren met 4-6. Een hele mooie prestatie dit toernooi, wedstrijden waarin de kids veel leren over het basketbal spelletje.Als extra activiteit hadden we het kampioenschap "vrije worpen", waarbij alle teams streden wie er binnen twee minuten de meeste vrije worpen konden maken. Dit werd gewonnen door het team uit Rijssen "Rinse Stars 1".Een geweldige middag voor de alle basketballertjes en voor onze vereniging. We hebben een mooie organisatie van het toernooi neergezet die ondersteund werd door een groot deel van onze vereniging, Iedereen bedankt voor het meewerken hieraan! Scholentoernooi - 24 oktober 2018Op de woensdag in de herfstvakantie hadden we sinds een lange tijd weer eens een basisscholen toernooi. Georganiseerd in samenwerking met stichting "De Welle". Deze woensdagmiddag streden er een aantal basisscholen-teams voor het kampioenschap in hun herfstvakantie. Onder toezicht van docenten, ouders, vrienden en familie werd de finale gespeeld tussen de teams "De Stars" van het Laar en "De Dunkens" van de Mariaschool. Na een spannende finale werd het kampioenschap gewonnen met 8-2 door "De Stars" van het Laar. Beide finalisten kregen een prijs. We winnaar gaat naar een wedstrijd van Landstede Basketbal in Zwolle, de verliezer gaat naar een wedstrijd van AFC Heracles. Deze mooie start krijgt wat ons betreft volgend jaar een opvolging!

Grote Clubactie 2018 Nieuws

Grote Clubactie 2018

Met de start van het nieuwe seizoen starten we ook weer met de Grote Clubactie. Door zoveel mogelijk loten te verkopen help je onze vereniging om te sparen voor nieuwe materialen. We vragen dan ook aan iedereen om fanatiek mee te werken aan de actie en minimaal 7 loten à €3,- per stuk te verkopen.Val familie, vrienden en buren lastig en gebruik verjaardagen en buurtfeesten om wat extra loten aan de man te brengen. Heb je de smaak goed te pakken en wil je meer verkopen? Vraag dan gerust om wat extra loten bij één van de leden van de activiteitencommissie.Ben je klaar met de verkoop? Doe de opbrengst dan samen met een papiertje met daarop je naam, team en aantal (on)verkochte loten in een plastic zakje en lever dit in bij je trainer/coach.Heb je nog een extra verkoopargument nodig? De koper van een lot maakt kans op mooie prijzen, waaronder een hoofdprijs van maar liefst €100.000,-.Daarnaast maak je zelf ook kans op mooie prijzen! Heb jij als lid van SVZW Basketbal de meeste loten verkocht? Dan krijg je een mooie verrassing. We belonen de twee beste verkopers, één jeugdlid (<16 jaar) en één volwassen lid (>16 jaar) . Goed om te weten Je ontvangt je lotenboekje in de week van 11 september 2018. De Grote Clubactie start op zaterdag 15 september 2018. De loten kunnen uiterlijk 25 november 2018 bij de trainers/coaches worden ingeleverd. Op 12 december 2018 vindt de trekking van de Grote Clubactie plaats. De uitslag wordt een dag later op hun website gepubliceerd.De trainers/coaches kunnen de opbrengsten uiterlijk maandag 3 december 2018 inleveren bij Hans Schartman (Adres: Het Loo 12, 7641 SB,  te Wierden).Raak je loten niet kwijt! Want dan moet je het totaalbedrag van de loten (€21,-) alsnog inleveren bij je trainer/coach. Tot slot We hopen ook dit jaar de Grote Clubactie weer tot een groot succes te maken. Heel veel succes met de verkoop van de loten.

Spaar bij de Jumbo voor onze vereniging Nieuws

Spaar bij de Jumbo voor onze vereniging

Supermarkt Jumbo heeft in deze warme zomerweken een leuke actie. Het filiaal in Wierden heeft een mooi budget van €3.200,- dat zal worden verdeeld onder de plaatselijke sportverenigingen. Ook SVZW Basketbal doet mee met deze actie en jullie kunnen allemaal meehelpen om een mooi bedrag voor ons in te zamelen. Doe dus je boodschappen bij de Jumbo en spaar sportpunten voor onze vereniging. Hoe meer punten naar onze vereniging gaan, des te groter het deel van het vrijgestelde budget naar ons toe zal gaan. Het uiteindelijke behaalde bedrag kunnen wij besteden aan allerlei sportmaterialen. Hoe werkt het? Doe je boodschappen bij de Jumbo tussen 25 juli en 28 augustus 2018. Tijdens de actieperiode ontvangen klanten van Jumbo bij elke besteding van € 10,- een sportpunt met een unieke code. Op de website www.jumbosparenvoorjesportvereniging.nl of via de 'Jumbo Sparen voor je Sportvereniging' app kunnen jullie heel eenvoudig de punten toewijzen aan SVZW Basketbal. Hoe meer punten wij als vereniging verzamelen, hoe meer wij kunnen besteden aan sportartikelen en trainingsmaterialen.Aan het einde van de actie verdeelt de Jumbo het beschikbare budget over alle deelnemende sportverenigingen op basis van het aantal ontvangen sportpunten. Dit budget wordt uitgereikt als een tegoed in de webshop van de Jumbo waarmee aankopen (zonder of met bijbetaling) kunnen worden gedaan uit een grote selectie (sport)artikelen van gerenommeerde leveranciers van sportartikelen en sport- en speeltoestellen. Sparen via de app Met de 'Sparen voor je Sportvereniging' app zijn sportpunten snel en makkelijk te scannen. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android en gratis te downloaden. Dubbel zo snel sparen met de Hallo Jumbo App Ben je een 'Hallo Jumbo' spaarder? Dan spaar je dubbel zo snel. Je krijgt bij iedere €10,- euro niet één, maar twee verenigingspunten. Zo kun je ons extra snel sponsoren. Heb je de app nog niet? Geen probleem, je kunt de ‘Hallo Jumbo’ app downloaden in de App Store of Google Play Store. Registreren gaat vlot en je spaart ook nog eens korting op je boodschappen. Scan je jouw 'Hallo Jumbo' app aan de kassa, dan ontvang je automatisch dubbele sportpunten. Als dat geen feestje is?

Teamindelingen 2018-2019 Nieuws

Teamindelingen 2018-2019

Het basketbalseizoen is alweer afgelopen. Het bestuur en de trainers hebben niet stilgezeten, want er zijn heel wat gesprekken geweest met verschillende spelers of ze willen overstappen naar andere teams. Uiteindelijk zijn daar de onderstaande teamindelingen uitgekomen. We vermelden hieronder jullie trainingstijden, de teamindelingen en wie de coaches en trainers zijn. Uiteraard hebben we het hier over de competitie-spelende leden. Recreanten worden dus niet vernoemd.Heren 1 Trainer/coach: Vacant Trainingstijden: Maandagavond 19:30 uur, Sporthal 'n DikkenNiek Tiehuis Thomas Mol Rick Schartman Rik Heuten Tom Lensink Steven Aalvink Koen Heuten Björn Bosch Daniel Pattiasina Sedrak Suleimanjan Maciek KalkowskiHeren 2 Trainer/coach: Daniel Pattiasina, Marco Post Trainingstijden: Maandagavond 18:15 uur, Sporthal 'n DikkenSander Kiewiet Christiaan ten Berge Jelmer Pepping Jasper Grob Jouke Pepping Johan Muggen Michiel Bossink Vincent Hofman Sander ten Dam Bjorn Linneman Jeroen Beverdam Timothy ten BrinkeDames 1 Trainer/coach: Niek Tiehuis Trainingstijden: Maandagavond 18:15 uur, Sporthal 'n Dikken, Woensdagavond 21:00 uur, Sporthal Het NoordbroekDominique Heuten Evelien Korblet Tamara Tijms Linda Stegeman José Perik Ellis Huiskes Debora TupariaDames 2 Trainer/coach: Frank Heersink, Bjorn Linneman Trainingstijden: Maandagavond 18:15 uur, Sporthal 'n Dikken, Woensdagavond 19:30 uur, Sporthal Het NoordbroekJolien Harbers Sylvia Linneman Anne van Helden Marij Aalvink Janine Polman Quirina Kiewiet Astrid Mulders Judith van de Velde Gerita Heuten Mieke ten Dam Savannah Makkinga Ruth Manusama Anoek PattiasinaJongens U16 Trainer/coach: Bjorn Linneman, Rick Schartman, Rik Heuten Trainingstijden: Maandagavond 17:00 uur, Sporthal 'n DikkenRick Keijl Daan Willems Quinn Vellheuer Luuk Bekhuis Niels Westerik Quinten Timmer Jonas Bemthuis Jarno Schuttevaar Yang Zhong WuMix U10 Trainer/coach: Marco Post, Tom Lensink Trainingstijden: Maandagavond 17:00 uur, Sporthal 'n DikkenPeter Wu Bryan Post Stan Jansen Job Lensink Carlijn Waaijer Nathaniel Langenhof Merith van den Berg Valerius Kornet Tamar van den Berg Leon Schuurman

MountainMan Mixtoernooi 2018 Event

MountainMan Mixtoernooi 2018

Als het seizoen weer richting het einde gaat, loopt de vereniging zich juist warm. Traditioneel staat namelijk weer het leukste evenement van het jaar voor de deur, het Mixtoernooi van SVZW Basketbal! Het Mixtoernooi is voor iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt een feestje. Leden, oud-leden, vrijwilligers, ouders en andere familieleden maken er met èn voor elkaar ongetwijfeld weer een fantastische SVZW dag van!MountainMan
 In Januari 2017 hebben we tijdens onze ALV Henk Berkhof uitgeroepen tot erelid van SVZW Basketbal. Een titel die hem echt toekomt. Ook hebben we het traditionele SVZW Mixtoernooi, waarvoor hij zich altijd als vaste vrijwilliger inzet, vernoemd naar Henk, namelijk het “SVZW MountainMan Mixtoernooi”.MountainMan is de bijnaam die Henk vroeger al kreeg toebedeeld. Hij speelde fundantmentaal basketbal, was beresterk en een echte rots in de branding voor zijn teamgenoten. Dat in combinatie met de altijd aanwezige baard was de naam Bergman en “MountainMan” al snel een begrip in de regio.
 
Met ingang van 2017 gaat het evenement in de toekomst dan ook verder onder de naam “SVZW MountainMan Mixtoernooi”Informatie toernooi In sporthal ’n Dikken start op een zaterdag 19 mei 2018 mei het MountainMan Mixtoernooi om 11:00 uur en duurt tot ca. 15:00 uur. De dag wordt zoals gebruikelijk afgesloten met een feest in de gezelligste sportkantine van Overijssel, Sportcafé Wierden (tevens trotse sponsor van ons damesteam). Naast alle basketbalwedstrijden is er nog tijd over voor diverse activiteiten die jij zelf kunt bepalen! Dus zie je graag een dunk-contest, een 3-point shootout of skills-challenge, laat het ons weten en wij regelen het. Wij zijn erg benieuwd naar jouw ideeën, dus wees creatief! Tips of ideeën kun je mailen naar mixtoernooi@svzwbasketbal.nl of laat het je trainer weten!Verkoop loten
 Uiteraard verkopen wij deze dag ook weer onze beroemde loten. Doel van de verkoop is het spekken van onze evenementenkas, zodat we ook weer leuke activiteiten gedurende het seizoen 2017/2018 kunnen organiseren. Eén lot kost slechts € 1,-, 6 loten kosten € 5,- Dit jaar hebben we wederom fantastische prijzen, dus houd je vooral niet in en koop een paar loten!Kosten en introducés
 De deelnamekosten voor onze leden bedragen slechts € 5,- per persoon. Ieder lid mag drie introducés kosteloos meenemen. De introducés zullen uiteraard bij jou in het mixteam terecht komen. Het inschrijfgeld kan voor aanvang van het toernooi bij de organisatie contant worden betaald.
Indeling mixteams Na het sluiten van de deelnamedatum, gaan we alles per cluster (meerdere opgegeven personen) in de mix gooien. Daaruit komen teams die de strijd aangaan om de felbegeerde SVZW MountainMan beker te bemachtigen! De teams worden in poules opgedeeld, waarbij de besten doorgaan naar de “knock-out” rondes. Het team dat uiteindelijk wint, zal naast de beker en alle felicitaties een speciale prijs in ontvangst mogen nemen.Hoe geef ik mij op? Dit evenement is helaas geweest. Volgend seizoen komt er weer een nieuw MountainMan Mixtoernooi!

Algemene Leden Vergadering SVZW Basketbal Nieuws

Algemene Leden Vergadering SVZW Basketbal

Algemene Leden Vergadering SVZW Basketbal: Nieuw jaar, nieuwe energie! Wij nodigen alle leden uit voor onze SVZW Basketbal algemene ledenvergadering op maandag 8 januari in zalencentrum Het Anker in Wierden, deze ALV zal starten om 19:00.De volgende stap Als vereniging wordt het tijd voor het nemen van een volgende stap, ze heeft nieuwe energie nodig om verder te groeien. Op dit moment staat er een goede structuur, een groeiend leden aantal, goede sponsoring, we zijn goed bezig in verschillende aspecten om de vereniging te ontwikkelen. En toch moeten we veranderen, dit is voor mij ook het moment om de functie als voorzitter terug te geven aan de ALV, ook de penningmeester geeft ook zijn functie terug, en het secretariaat is nog steeds vacant. Er zal dus een volledig nieuw “Dagelijks Bestuur” gevormd moeten gaan worden. Daarnaast zullen er ook een aantal cestuursleden namens de commissies een stap terug zetten, om zodoende ook de ruimte te creëren voor een nieuwe wind. Persoonlijk vindt ik dit een mooi teken, het lef hebben nu het beter gaat met de club ook door durven te veranderen in het beleid en kader.Fundament gebouwd In het seizoen 2013-2014 ben ik samen met een aantal clubmensen aan de slag gegaan om deze vereniging weer wat nieuw leven in te blazen. Op dat moment hadden we qua ledenaantal een vrije val ingezet, we telden krap aan 40 man die lid waren van onze basketbalvereniging. Er was geen bestuur of commissie, geen activiteiten een gebrek aan trainers, Samen met Daniel, Jelmer, Kevin, Matthijs, Steven en Maarten zijn we aan deze uitdagende klus begonnen. Nu ruim 5 jaar later heeft dat opgeleverd dat we weer een bloeiende vereniging zijn. Het leden aantal is gestegen, er staat een fantastische trainers voor onze groepen, er worden activiteiten georganiseerd, thuiswedstrijden lopen qua taken prima en we hebben weer aanwas vanuit de allerkleinsten. Er ligt op dit moment een goede basis structuur, waar de vereniging op door kan groeien..We geven dus taken terug aan de ALV, maar we verlaten de vereniging niet. Wij zullen allemaal actief binnen de vereniging blijven en nog steeds ons steentje bijdragen aan de onze basketbal-vereniging. De ALV zal worden voorgezeten door Daniel Pattiasina & Jelmer Pepping, deze avond gaat over de prestaties van het afgelopen seizoen, de financiële aspecten zijn daar een belangrijkste onderdeel van. Daarnaast gaan ze op zoek naar die nieuwe energie, we hebben op dit moment ook wat mensen op het oog voor vrij komende functies, die zullen we vragen om zicht kandidaat te stellen tijdens de AV. Mochten er leden, oud-leden, vrijwilligers of ouders/ verzorgers zijn die geïnteresseerd zijn om onze vereniging verder te helpen, die kunnen zicht kandidaat stellen bij de huidige voorzitter aangemeld worden bij de voorzitter tot uiterlijk 5 januari 2018 via m.post@svzwbasketbal.nl. We zien jullie graag allemaal verschijnen op deze belangrijke ALV.Agenda ALV Download hier de agenda voor onze SVZW ALV.SVZW Nieuwjaarsreceptie De SVZW Nieuwjaarsreceptie vindt aansluitend plaats aan de ALV. Direct na deze vergadering zal er ruimte zijn om gezellig een drankje nuttigen met je clubgenotenMet hartelijke groet, Voorzitter SVZW Basketbal Marco Post 

– Afgelast – Uitnodiging Landstede vs. Donar Event

– Afgelast – Uitnodiging Landstede vs. Donar

Hallo allemaal,De afgelopen seizoenen zijn we met de vereniging naar een paar basketbalwedstrijden geweest van Landstede in Zwolle. Omdat de vorige edities een groot succes waren, willen wij dat graag herhalen. Wij hopen dan natuurlijk dat er zoveel mogelijk leden meegaan om er samen een gezellige dag van te maken. Maar ook niet leden mogen mee. Je mag ook je vrouw, man, vriendin, vriend, broertje, zusje, vader, moeder, opa of oma meenemen.Op zondag 21 januari speelt Landstede (3e) uit Zwolle tegen Donar (2e) uit Groningen. In de afgelopen 2 jaar hebben deze teams tegen elkaar gespeeld in de play-offs van het kampioenschap. De teams zijn dus aan elkaar gewaagd. De wedstrijd begint om 14.00 uur. We vertrekken om 12.00 vanaf sporthal ’n Dikken, om zo ook de warming-up te kunnen zien.Jeugdleden die de leeftijd van 16 jaar nog niet hebben bereikt moeten €2,50 betalen. Mensen van 16 jaar en ouder moeten €13 betalen.Om het iedereen makkelijker te maken, worden de kaarten voor de hele vereniging in een keer besteld. Je kan je daarom opgeven tot donderdag 11 januari. Opgeven kan via de website. Meldt bij het opgeven het aantal en de leeftijden van deze personen en of je een auto hebt die mee kan naar Zwolle. We gaan er net zoals vorige jaren vanuit dat er genoeg mensen zijn die hun auto mee willen nemen.Met vriendelijke groet,Activiteitencommissie SVZW basketbal - Helaas is dit evenement afgelast - In verband met te weinig aanmeldingen, hebben we besloten dit evenement af te lassen. We gaan het later in het seizoen tijdens een andere wedstrijd opnieuw proberen. 

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×