Op de bank met...

Op de bank met Marco Post

Onze voorzitter aan het woord

Met deze nieuwe rubriek nemen we een kijkje in het leven van onze leden buiten de basketbal om. Wie zijn nou eigelijk deze spelers? Wat zijn hun hobby’s? We beginnen de rubriek met niemand minder dan onze eigen voorzitter: Marco Post. Marco staat bij veel van onze leden bekend als “De voorschieter” en is naast voorzitter ook recreant en trainer van onze jeugdleden. Maar wie is nou eigelijk “Marco”?

Vertel ons wat meer over jezelf. Wie ben je? Hoe oud ben je? Waar woon je en met wie?
Ik ben Marco Post. Ik ben 39 jaar en woon in Almelo met mijn vrouw Suzanne en mijn twee kinderen, Bryan en Zoey. Ik heb een broer (Freddy) en een zus (Sonja).

Hoe ben je in aanraking gekomen met basketbal?

Hoe lang basketbal je al?
Ik geloof dat ik begon met basketballen bij een vereniging toen ik een jaar of 12/13 was.

Waarom ben je begonnen met basketbal?
We deden mee met een basketbaltoernooi tussen alle basisscholen in Vroomshoop , dat vond ik fantastisch en dat basketballen had een goede indruk op me achter gelaten. Later op de middelbare school in Almelo was mijn gymleraar de basketbaltrainer in Vroomshoop. Hij nodigde mij eens uit voor een training. Sinds die tijd heb ik het basketballen eigenlijk niet meer losgelaten.

Wat is jou rol binnen je team? Wat zijn je beste basketbalkwaliteiten en wat zijn je verbeterpunten?

In welk team speel je?
Op dit moment speel ik geen wedstrijden meer, ik train nog wel met heren1 mee, dat vind ik altijd nog erg leuk, lekker competitief. Daarnaast train ik ook op de donderdag tijdens het SVZW recreatieve momentje.

Op welke positie speel je?
Ik speel dus geen wedstrijden meer, ik heb geloof ik wel op alle posities gespeeld. Als schutter was ik het minst effectief. Vroeger toen ik bij Stars ’84 speelde deed ik dat vaak op de 4 of 5, de zogenaamde power forward of center.

Wat zijn je sterkte punten op gebied van basketbal?
Het passen. Met mijn ervaring zie je het spelletje wel wat makkelijker, ik vind het superleuk om iemand vrij te spelen met een goed pass.

Wat zijn je verbeterpunten?
Ik worstel nog steeds met dunkjes. Maar wie weet…

Wie is je favoriete basketballer en waarom?

Wie is je favoriete basketballer en waarom?
In de NBA ben ik opgegroeid in de Michael Jordan tijdperk, en dan ben je verwent, wat een fantastische basketballer was dat. Daarnaast was ik een grote fan van Charles Barkley, hoe hij de sport beleefde vond ik prachtig.

In mijn eigen basketbalervaring heb ik altijd gespeeld met mijn maatje Peter Jansen, wat een geweldige basketballer, en wat hebben we altijd een plezier gehad. Mijn persoonlijke favoriete basketballer om samen in een team mee te spelen.

Heb je nog een favoriete quote, motto of slogan?
Ik moest het altijd hebben van het harde werken in een basketbalwedstrijd. Dus ik vond de qoute “Hard works beats talent, when talent doesn’t work hard”. Een motivatie voor mezelf dat je het talent kon uitdagen met hard werken.

Wat is je mooiste basketbalervaring?

Kampioenschappen, prijzen… Nee, wat ik eigenlijk het mooiste heb ervaren aan het basketballen is de vriendschap. Basketballen betekende heel veel voor me als tiener en ik heb er hele mooie vriendschappen aan over gehouden. Ook het warme ontvangst toen we de overstap maakte vanuit Vroomshoop naar Wierden is me heel goed bijgebleven. SVZW Basketbal is gewoon een hele fijne basketbal vereniging, dat moeten we koesteren en trots op zijn.

Welke hobby’s en andere bezigheden heb je nog meer naast basketballen bij SVZW?

Hobbys? Hmmmm, ik werk als hoofd ICT bij CSG Het Noordik, dat vind ik naast werken ook bijna een hobby. Ik heb een enorme drive om bruggen te slaan tussen het ICT en onderwijs. Daarnaast natuurlijk mijn gezin, familie, leuke pappa zijn kost tijd. Nog wat sporten en dan hou ik niet veel tijd over, oh ja ik doe nog iets met het bestuur van een basketbalvereniging, erg leuk! En dan mag ik ook nog de allerkleinsten van onze vereniging trainen, dat is echt helemaal top.

Welk interessant feitje moeten we nog weten over jou?

Dat ik met veel plezier de laatste jaren het voorzitterschap heb mogen uitvoeren van de deze vereniging!

Tot slot… Wat vind jij het leukste aan onze vereniging en waarom zouden anderen bij SVZW moeten komen basketballen?

Echt waar, dit is een hele gezellige en leuke vereniging, vol met heel veel enthousiaste mensen. Iedereen, ook jij draagt daar zijn steentje aan mee, blijf dit ook allemaal doen, blijf het zien als onze vereniging, niet je basketbaltraining of wedstrijd, zelfs niet je team, dit is jouw basketbalvereniging, en wees er trots op!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×