Winst voor Heren 2 na spannende comeback in het laatste kwart

De vierde wedstrijd is meteen de tweede ontmoeting tussen deze teams. De vorige keer wonnen onze mannen in een spannende wedstrijd met 49-54 in Deventer. Deze keer werd er in Wierden gespeeld en werden we flink aangemoedigd door een voltallig publiek.

De wedstrijd ging gelijk op, maar SVZW wist in het eerste kwart de voorsprong te pakken met 19-13. In het tweede kwart kwam Isala met de counter door bijna al hun schoten te raken. SVZW had hier geen antwoord op en met een kwartscore van 4-14 telde het scorebord 23-27 in het voordeel van de bezoekers.

Na de rust probeerden de Wierdenaren de focus weer te herpakken. Een langzame inhaalslag zorgde ervoor dat na het derde kwart de stand weer gelijk stond op 40-40. In het begin van het vierde kwart scoorde Isala een paar keer effectief, waardoor ze een voorsprong van 6 punten wisten te bemachtigen.

Guard Michiel Bossink scoorde drie keer fraai achter elkaar en bracht de wedstrijd op een gelijkspel in de vierde minuut. Bij beide teams zat de spanning er goed in, mede dankzij de fanatieke aanmoediging van het publiek. Toch bleven onze mannen geconcentreerd spelen en door goed samenspel werden er een aantal prachtige scores gemaakt.

Deze voorsprong werd door de mannen van SVZW niet meer uit handen gegeven. Een nagelbijter van een wedstrijd met als eindstand: 56-52. Na vier wedstrijden is Heren 2 nog steeds ongeslagen en gaan ze met een goed gevoel een rustweekje tegemoet. De eerst volgende wedstrijd zal plaatsvinden op 29 oktober in Vroomshoop. Hier zal hekkensluiter Stars ’84 het op moeten nemen tegen de ongeslagen koplopers!