Wierden vs. Almelo en meer

Afgelopen weekend werden er weer wedstrijden gespeeld en Heren 2 boekte hun eerste overwinning in eigen huis tegen Heren 2 van Uitsmijters.

SVZW speelde het eerste kwart erg goed en kwam sterk voor de dag met mooi aanvallend spel. Ze pakten in het eerste kwart ook direct een ruime voorsprong door het te winnen met 21-8. In het tweede kwart waren de teams meer aan elkaar gewaagd waren, Uitsmijters begon haar schoten ook meer te raken en er zat meer balans in de wedstrijd. Het 2e kwart werd wel in het voordeel van de thuisspelende ploeg gewonnen, kwartstand 22-18 en heren 2 ging dus de rust in met 43-26. Uitsmijters moest het 3e kwart komen. Ze gooiden het tempo omhoog en schoten sneller en meer da  in de eerste helft. SVZW deed aan het tempo mee, maar dit duel verloren ze. Uitmijters kwam terug in de wedstrijd door het 3e kwart te winnen met 12-18. SVZW was gewaarschuwd en dit hadden ze begrepen. Met een hardwerkende mentaliteit hielden ze de wedstrijd onder controle en wonnen ze hun eerste wedstrijd van het seizoen met 69-59.

Heren 1 had ook hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen en speelde ook tegen Uitsmijters. Dit keer was de tegenstander Heren 1 van Uitsmijters, waar zij nog niet eerder tegen hadden gespeeld. Al vroeg in de wedstrijd bleek al dat onze mannen niet waren opgewassen tegen het grotere en snellere Uitsmijters. In het eerste kwart ontstond al gauw een voorsprong van 20 punten in voordeel van de mannen uit Almelo. Deze voorsprong werd gedurende de wedstrijd alsmaar groter. De mannen van Uitsmijters 1 speelden snel, georganiseerd, effectief en maakten veel rake schoten. De mannen van SVZW lieten echter veel punten liggen en kon niet anders dan in het stof bijten van hun tegenstanders. Na vier zware kwarten stond de verpletterende eindscore op het bord, 41 – 115 en was Heren 1 compleet ingemaakt.

Vrijdagavond speelde Heren 3 zijn tweede wedstrijd van het seizoen, met ongeveer 12 man in de gelederen. Uit in Rijssen troffen ze Risne Stars H3, een tegenstander die vorig jaar ook in de competitie van Heren 3 zat. Hierdoor wist Heren 3 wat ze konden verwachten en de prognose was dan ook een makkelijke overwinning voor SVZW. Dit bleek de waarheid te zijn. Risne Stars speelde ongeorganiseerd basketbal en Heren 3 had dan ook weinig moeite om de offense van Risne Stars te stoppen. Dit resulteerde in een 4-47 stand na de eerste helft, waarin Heren 3 rustig hun offense konden neerzetten en uitvoeren. De tweede helft liet SVZW de touwtjes iets losser en kwam Risne Stars iets vaker aan scoren toe. Heren 3 zette het goede spel voort en de wedstrijd eindigde in een 21-77 overwinning voor de Wierdenaren.

Het Damesteam was met 4,5 speelsters vertrokken richting Enschede om een wedstrijd te spelen tegen de Jugglers. Met de instelling: “Gewoon de wedstrijd uitspelen zonder al te veel verwachtingen”, was de wedstrijd begonnen. In het eerste kwart wist de tegenstander moeiteloos langs de zone-verdediging te komen en de Jugglers scoorden punt na punt. Na een wisseling van tactiek ging het beter en elk volgend kwart speelden de Dames of gelijk of pakten ze de winst. Dit bleek net niet voldoende te zijn geweest, want de wedstrijd eindigde met een eindstand van 39-45. De Dames hebben zich goed geweerd en ze hebben een mooie prestatie neergezet gezien de omstandigheden. Complimenten voor Jessica die ondanks het feit dat ze ziek was, de wedstrijd heeft volgehouden. Kortom een mooie wedstrijd die uiteindelijk meeviel.

De jongens U14 hebben hun eerste overwinning nog niet binnen weten te slepen. Afgelopen zaterdag speelden ze thuis tegen B.V. Second Dribble uit Hardenberg. De tegenstander bleek veel meer ervaring te hebben en wisten door snelle fast-breaks vaak te scoren. Een volle tribune met ouders zorgde helaas niet voor een overwinning, maar wel voor een goede sfeer. Nieuwe trainsters Jessica Kolkman en Ruth Manusama zien genoeg verbeterpunten en gaan daar gelijk mee aan de slag. Aanstaande vrijdag speelt de U14 uit in Enschede tegen Amical.