Wierden tegen Hengelo wederom een cliffhanger

Heren 1 van SVZW had als tegenstander Twente Buzzards 1 die op dat moment op de derde plek stond in de poule. Vorig jaar bleken deze teams erg aan elkaar gewaagd te zijn. Thuis werd er met 2 punten verschil gewonnen door SVZW en uit had Twente Buzzards een verlenging nodig om hun overwinning vast te stellen. Deze pot bleek wederom een ware cliffhanger te zijn.

Het eerste kwart was SVZW niet te stoppen en eindigde in een 17-5 voorsprong voor de thuisploeg. Twente Buzzards zette een extra versnelling in en wist in het tweede kwart sterk terug te komen met een kleine voorsprong, 27-31. In het derde kwart werden er veel fouten gemaakt door de heren uit Hengelo, waardoor SVZW maar liefst 10 keer naar de vrije worplijn kon gaan. Van de 20 vrije worpen raakten de heren er 13 en ook dit kwart was SVZW de betere ploeg. Het derde kwart eindigde in 44-42.

Beide ploegen gaven alles in het laatste kwart, maar het hoge tempo had als gevolg veel slechte passes, gemiste schoten en veel turn-overs door beide ploegen. In de laatste paar minuten bleef het verschil slechts 2 punten in voordeel van de Wierdenaren. SVZW probeerde balbezit te houden om de tijd door te laten lopen, maar met een krappe 30 seconden op de klok werd er haastig geschoten. Hierdoor kreeg Twente Buzzards nog één kans om gelijk te komen of de overwinning binnen te slepen met een driepunter. De mannen uit Hengelo kozen voor het laatste, maar misten voor het eindsignaal het afstandsschot. Met 57-55 op het scorebord wist SVZW te ontsnappen, maar haalden zij dik verdient na een zenuwslopende wedstrijd, de overwinning binnen.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×