Weinig succes bij de eerste wedstrijden

Afgelopen weekend zijn de eerste wedstrijden van het seizoen 2012-2013 gespeeld. Alleen Heren 3 kon een overwinning binnenslepen. Helaas voor de andere teams dus verlies.

Heren 1 begon het seizoen tegen Twente Buzzards 2 in Hengelo. Een dramatische opkomst van slechts vijf Heren 1-spelers met aanvulling van één bankspeler van Heren 4. Het eerste kwart was in voordeel van Heren 1 (15 – 20), maar met amper een wissel, was het conditioneel gezien moeilijk vol te houden. Dit was al goed te zien in de volgende kwarten, waarin Twente Buzzards de voorsprong overnam. In het vierde kwart sloeg de vermoeidheid toe en ging Twente Buzzards op de fast-break spelen, waar Heren 1 geen antwoord op had. Einduitslag: 73 – 65. Een treurige seizoensopening dus voor Heren 1.

Heren 2 speelde uit tegen Peatminers Heren 1 in Vriezenveen. Aan het materiaal heeft het zaterdag niet gelegen. Het team, bestaande uit 12 man sterk, begon in een fijne nieuwe outfit. De wedstrijd werd sterk gestart en na 3 minuten was er al een voorsprong van 0-8 en het eerste kwart eindigde in 6-14. Het tweede kwart ging gelijk op, beide kanten verdedigden sterk waardoor er weinig ruimte weg werd gegeven. De ommekeer in de wedstrijd was aan het einde van het tweede kwart waar er in de laatste 5 seconden door de thuisploeg vanachter de middenlijn werd gescoord. Het tweede kwart eindigde in 14-21 in het voordeel van S.V.Z.W. De thuisploeg begon met scoren en aan het einde van het derde kwart stonden de ploegen alweer bijna in evenwicht 24-26. Peatminers startte het vierde kwart sterk, ze gingen naar een voorsprong van 32-26. Heren 2 kwam nog terug tot een 34-34 maar door foutenlast (20 fouten in totaal) werd er van Peatminers verloren. Einduitslag: 39-34

Ook voor Heren 3 stond zaterdag de eerste wedstrijd op het programma, tegen Heren 3 van Isala in eigen huis. Waar deze tegenstander toe in staat was moest nog maar blijken, aangezien de heren nog niet eerder tegen elkaar hadden gespeeld. Al snel werd duidelijk dat Heren 3 deze wedstrijd moest kunnen winnen. Het spel van de tegenstander was onzeker en vooral in de eerste kwart kwam Isala nauwelijks tot scoren toe. Hoewel ook Heren 3 nog even in moest komen pakten zij de draad al snel weer op en begonnen ze hun vertrouwde spelletje te spelen. De eerste helft eindigde dan ook met een voorsprong van ruim 20 punten in het voordeel van SVZW. In de tweede helft begon Heren 3 wel wat ruimte weg te geven achterin, waardoor Isala een aantal keer makkelijk tot scoren kwam. Dit had echter geen grote gevolgen, aangezien Heren 3 gewoon bleef scoren. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 78 – 47 overwinning voor SVZW Heren 3. Een mooie start van het seizoen.

De dames hebben het seizoen afgetrapt met een wedstrijd tegen Risne Stars Dames 1. In de eerste 5 minuten ging het redelijk gelijk op, maar Risne Stars kwam al snel op een voorsprong. Het was een fanatieke wedstrijd, waarbij de Dames een nieuw aanvalssysteem hebben uitgeprobeerd. De defence van de tegenpartij was erg fanatiek, wat zorgde voor balverlies bij S.V.Z.W. Risne Stars was niet alleen fanatiek tegen de dames, maar ook tegen de scheidsrechters. Elk fluitsignaal werd met veel verwijten ontvangen. Er werd zelfs geroepen om serieuze stappen te ondernemen. Ondanks blijvend protest van Risne Stars Dames 1 werd de wedstrijd op een sportieve manier geëindigd. Eindstand 25-49.

De jongens van het Mix U14 team zijn het seizoen begonnen tegen Twente Buzzards 2 in Hengelo. Dit was de eerste wedstrijd sinds drie seizoenen. Het huidige team van Mix U14 bestaat uit zeven jongens. Ze begonnen de wedstrijd met frisse moed. De jongens vonden het spannend, want een wedstrijd spelen hadden ze in een lange tijd niet gedaan. In de rust stonden ze helaas achter met 31-21. Dit was voor de jongens een teleurstelling. In de laatste kwarten gingen ze er tegen aan, maar hebben ze jammer genoeg met 9 punten verschil verloren. Einduitslag: 55-46.