Wederom verlies voor Heren 1

Afgelopen weekend speelde Heren 1 hun derde wedstrijd tegen de Kikkers in Borne. Na twee te hebben verloren, hoopten ze dit keer op een overwinning. De wedstrijd ging gelijk op na het eerste kwart stond SVZW op voorsprong met één punt. Wederom ging de wedstrijd daarna gelijk op en de teams waren aan elkaar gewaagd. In het laatste kwart werden veel fouten gemaakt wat resulteerde in het schieten van veel vrije worpen. Op het einde maakte SVZW meer slordige fouten dan de Kikkers en hierdoor konden de heren uit Borne veel makkelijke puntjes krijgen op de vrije worp lijn. Uiteindelijk konden de Kikkers een voorsprong behouden van 5 punten tot aan het eindsignaal. De eindstand was 71 – 66 en wederom nog geen overwinning voor SVZW.

Het heren 2 team speelde uit tegen Twente Buzzards. Een team van jonge jongens tegenover het heren 2. De mannen van SVZW begonnen net als de vorige wedstrijden weer sterk en kwamen al gauw met 6-1 voor te staan. Het eerste kwart resulteerde ook in een 15-11 overwinning. Na het eerste kwart was Twente Buzzards wakker geschud en liep het bij heren 2 minder. De jongens van Buzzards kwamen terug en met de rust stond het dan ook 29-28 voor de thuisploeg. SVZW had na de rust de verdediging opgescherpt en begonnen weer goed te ballen. De eerste 9 minuten werd er goed verdedigt en werd er sterk aangevallen. Het stond toen ook 43-31. In de 10e minuut kon de tegenstander terugkomen door het maken van een aantal fouten op rij, waaronder een technische fout waardoor er 4 vrije worpen werden gegeven aan de tegenstander. Ze kwamen terug tot 43-42. Dit werd snel opzij gezet in het 4e kwart en de mannen van SVZW begonnen weer goed te spelen. De jongens van Buzzard kwamen er niet meer aan te pas en het kwart werd ook gewonnen met 14-6 waardoor heren 2 won met 57-44.

Heren 3 speelde zaterdag in eigen huis tegen Tonego. Vooraf was al bekend dat dit een zware pot zou worden voor Heren 3, aangezien de tegenstander meer lengte, meer body en meer ervaring had. Dit uitte zich ook in de wedstrijd. Heren 3 had moeite om door de fysieke verdediging van Tonego heen te komen en scoorde weinig. SVZW stond dan ook 7 punten achter na de eerste helft, stand 19-26. In de tweede helft veranderde er weinig. Het beruchte derde kwart van SVZW diende zich weer aan en Tonego pakte dit kwart overtuigend, met name met veel rake schoten outside. Het laatste kwart probeerde Heren 3 nog wel terug te komen maar de inspanningen waren tevergeefs. Eindstand: 41-59.

De heren 4 speelde afgelopen zaterdag pas hun eerste wedstrijd en wist gelijk een roze papiertje binnen te slepen. Tegen het vierde studententeam van Arriba werd hard gevochten. Doordat de teams aan elkaar gewaagd waren, werd het een erg spannende wedstrijd. De heren van SVZW waren niet opgewassen tegen de snelle fast breaks van de studenten, waardoor het even de verkeerde kant op leek te gaan. Er werd gekozen om volledig voor de winst gegaan. Tot het laatste fluitsignaal werd er hard gevochten voor een overwinning. Einduitslag: 70-70 Tevreden!