Vierde overwinning op een rij voor Heren 2

Heren 2 moest uit spelen in Enschede tegen Amical 1. Na een moeizame start werd het eerste kwart gewonnen met 12-9. De spelers van S.V.Z.W. zaten nog niet echt lekker in de wedstrijd waardoor er in het tweede kwart niet echt beter werd gespeeld. Anders dan gedacht, werd het tweede kwart afgesloten met 26-30 in het voordeel van de mannen uit Wierden. Na de rust werd er een tandje bij gezet en werd er strak verdedigd. Door mooie aanvallen werd er makkelijker gescoord dan in de eerste helft en werd de voorsprong uitgebouwd naar 47-34. Het vierde kwart werd de verdediging doorgezet en de mannen uit Wierden speelden mooie uitgespeelde aanvallen. Eindstand 40-66 in het voordeel van S.V.Z.W. heren 2.

Heren 4 speelde uit tegen Isala heren 3. Met maar 6 spelers werd het een moeilijke wedstrijd voor de mannen van heren 4. Het eerste kwart ging gelijk op en werd afgesloten met 19-14 in het voordeel van de thuisploeg. In het begin van het tweede kwart liep de tegenstander uit naar een marge van 10 punten. Maar door goed samenspel en mooie scores kwam S.V.Z.W. terug tot 4 punten. De tegenstander nam een time out en begon hierna met het lopen van fast breaks waardoor het tweede kwart eindigde in 39-30. In het derde kwart werd de tactiek van Isala doorgezet en eindigde het derde kwart in 63-44. S.V.Z.W. deed door een goed begin in het vierde kwart nog een poging om terug te komen maar door de fast breaks van de tegenstander werd er uiteindelijk verloren. Eindstand 87-60 in het voordeel van Isala heren 3.

De dames van SVZW speelden afgelopen weekend tegen de Peatminers. Gelijk vanaf het begin was het duidelijk dat onze jonge meiden niet opgewassen waren tegen de ervaring van de tegenstander. De verdediging van SVZW was niet sterk genoeg voor de goede pick-and-rolls van de Peatminers. Dit zorgde voor veel gemakkelijke scores bij de tegenstander. Het was een sportieve wedstrijd die eindigde in 33 – 61.

Heren 3 ontving zaterdagavond Valley Buck Heren 4, een wedstrijd die SVZW zonder problemen moest winnen. Maar zoals al vaker dit seizoen kwam Heren 3 niet goed uit de startblokken, waardoor de stand redelijk gelijk bleef gedurende het eerste kwart. Dit had mede te maken met de zone-defense van Valley Buck, waar Heren 3 de eerste helft weinig raad mee wist. Ook het tweede kwart wisten beide partijen niet echt hun schot te vinden, maar SVZW ging wel de rust in met een voorsprong. Na de rust begonnen de schoten ineens wel te vallen voor Heren 3, dat dan ook 35 punten scoorde in het derde kwart. Dit bleek het breekpunt in de wedstrijd. Valley Buck begon de hoop te verliezen en begon steeds minder georganiseerd te spelen. Hier kon Heren 3 van profiteren en sloot dan ook het laatste kwart winnend af. Eindstand: 71-32.