U18 wint spannende wedstrijd

Verslag gemaakt door Armen Suleimanjan.

Zaterdag 30 januari moest SVZW tegen Second Dribble spelen. SVZW had het thuis voordeel maar Second Dribble speelde de laatste tijd zeer sterk. Het zou een spannende wedstrijd worden.

De wedstrijd begon goed. Second Dribble zat telkens onder de druk van SVZW. Ze konden de bal niet kwijt. Dit veroorzaakte een paar makkelijke scores. Met teamwork en goeie rebounds sloot SVZW het eerste kwart sterk af.

Begin tweede kwart ging het nog steeds goed maar SVZW begonnen een beetje slapjes te worden met de rebounds en we maakten een aantal fouten. De coaches Maarten en Chris namen een Time-Out en gaven ons een goeie peptalk. SVZW sloot het tweede kwart af met 16 punten achterstand.

Na de pauze kwam SVZW vol met zelfvertrouwen weer het veld op en begonnen ze aan de strijd naar de overwinning. Door de constante druk op de bal en de steals van Armen(8) en Rick(10) maakten we goeie scores en mooie aanvallen. Sedrak(6) gooide er nog een paar drie punten in en Thomas(9) deed een paar mooie drives. Stephan(14) en Sjors(5) waren sterk in de verdediging en goed in de aanval. Iedereen had gescoord in het derde kwart. SVZW kwam hard terug en eind derde kwart stonden ze nog maar 3 puntjes achter.

Begin vierde kwart kwam SVZW heel even op een voorsprong maar dat werd weer gecounterd door de fouten die ze maakten in de verdediging. Sommige spelers begonnen al moe te worden. Maar dankzij de peptalks van Chris en Maarten bleven ze doorgaan.

De wedstrijd duurde nog maar 3 minuten. SVZW stond 2 punten achter. Iedereen was gefocust en ze deden hard hun best. Iedereen was aan het `shinen`. SVZW pakte de rebounds en ze renden naar de overkant. Een makkelijke lay-up van Thomas(9) maakte het gelijk. SVZW kreeg nog een vrije worp en ze raakten er 1. Nu stonden ze 1 punt voor. Met nog maar anderhalve minuut te gaan maakte SVZW een score en kwamen ze 3 punten voor te staan. Nu moesten ze ervoor zorgen dat de tegenstander de bal niet meer kreeg. Dat lukte. SVZW had gewonnen! Met het goeie samenspel en de steun van de supporters en coaches hadden ze met 3 punten verschil gewonnen. Uitslag 56-53 voor SVZW.