Teleurstelling bij Heren 2

Afgelopen zaterdag speelde het 2e team van SVZW in Deventer tegen Isala. De wedstrijd stond in het teken van afwezigen en blessureleed. De wedstrijd werd begonnen met eigenlijk maar vier fitte mensen. Veel vertrouwen werd er in het begin van de wedstrijd ook niet getankt. De heren van SVZW kwamen totaal niet in de wedstrijd, het vele balverlies leverde de thuisploeg relatief makkelijk scores op. De eerste twee kwarten gingen dan ook vrij makkelijk naar de Deventerse ploeg: 1e kwart 22-4, 2e kwart 17-8 leverde een dramatische ruststand op van 39-12. Het verschil was gemaakt, maar de SVZWers strookte de mouwen nogmaals op en speelde in ieder geval een betere tweede helft. Het derde kwart werd gewonnen met 9-12 en het laatste kwart was 20-13, eindstand van 68-37. Een teleurstellende wedstrijd van SVZW 2, die nog zwaar aan de bak moeten om hun derde plek te behouden. Nog vijf wedstrijden op de agenda voor de mannen en de twee koplopers ontvangen ze nog thuis. We gaan het de komende weken zien of ze het gaan ze redden om derde te worden in deze competitie.

Heren 1 speelde dit weekend uit in Enschede tegen Jugglers 3, twee teams die al een paar jaar erg aan elkaar zijn gewaagd. Dit beloofde dan ook een spannende pot te worden. In het eerste kwart was duidelijk te zien dat beide ploegen niet lekker in de wedstrijd zaten, doordat ze beiden in vier weken niet hadden gespeeld. Toch kon SVZW een kleine voorsprong maken en na het eerste helft uitbouwen tot 28-38. De mannen van Jugglers hadden een selectie van 10 man die allemaal aan speelminuten toe wilden komen, maar hierdoor kwam zij niet in een ritme, in tegenstelling tot de Wierdenaren. Na het tweede kwart speelde SVZW scherper en werd de bal vaker rondgespeeld om de open man te vinden. En met succes. SVZW liep langzaam weg bij Jugglers en pakten hun zevende overwinning met als eindstand: 50-76.

De dames speelden afgelopen weekend thuis tegen Stars ’84. Dat SVZW slechts een ploeg van van 5 meiden had, maakte voor de wedstrijd weinig uit. Het schot zat er goed in en de verdediging stond sterk. Bijna alle rebounds werden door SVZW gepakt en de dames uit Vroomshoop konden weinig punten pakken. Stars zorgde voor dusdanig veel fouten, waardoor hun selectie flink werd uitgedund. Veel commentaar en opmerkingen van de tegenstander zorgden voor een niet al te sportieve wedstrijd, die eindigde in 61-19. Een knappe overwinning voor SVZW.