Teamuitje U14: Landstede!

Zondag 9 maart om 13:00 uur reisden de jongens van SVZW U14 inclusief ouders en trainers af naar Zwolle. Met maarliefst 18 man werd de wedstrijd Landstede tegen ZZ Leiden bekeken. De wedstrijd om de 4e plek in The Dutch Basketball League. Een groot succes!

Na een kop koffie in het sportcentrum schalde er door de speakers: “Een speciaal welkom voor de supporters van basketbalvereniging SVZW uit Wierden!”. Tijdens de warming-up lieten de spelers al een paar mooie dunks en 3-punters zien. Er werd door trainers Maarten en Jelmer onder andere nog even uitgelegd waarvoor dat bord met die 24 seconden diende en waarom er jongens met een dwijl onder de basket zaten.

De wedstrijd ging in het begin rustig van start; er werd nauwelijks gescoord. Maar toen de spelers goed warm waren, ging het los. Onder de goede sfeer van een aantal trommels en het schreeuwende publiek (“ZWOLLE!” “DEFENSE”) werden een aantal mooie scores gemaakt. We gingen de rust in met een gelijke stand: 34-34.

Tijdens de rust was de Zwolse mascotte op zoek naar jonge jongens die een balletje durfden te gooien op het wedstrijdveld. Onze jongste spelers Daan en Yang-Chong stonden uiteraard vooraan en ze hadden ook nog het geluk dat ze uit werden gekozen. Ze hadden een minuut lang om zoveel mogelijk ballen raak te gooien. Yang-Chong gooide 5 ballen raak en Daan maarliefst 7. Beide gingen ze met een mooie prijs naar huis.

In het derde kwart liep Landstede uit door een paar snelle scores. Ze stonden met 10 punten voor. Ondertussen kwamen er in de time-outs een paar mooie cheerleaders het veld op om snel een dansje te doen. Opvallend was dat de heren van de U14 harder klapten voor de cheerleaders dan voor de scores. In het vierde kwart kwam ZZ Leiden terug en profiteerden van de fouten aan de kant van Landstede. Tot de laatste secondes was het spannend. Er werden een hele hoop vrije worpen raak geschoten. Uiteindelijk won ZZ Leiden met 75-78.

Een leuke dag met een hoop enthousiaste jongens en ouders. Volgens velen voor herhaling vatbaar!

Ps: De foto’s volgen zo snel mogelijk in het fotoboek!