Season High 72-43! Dames pakken winst tegen Peatminers

Zomaar een zaterdagavond in maart….Dames 1 thuis tegen Peatminers. Een wedstrijd waarvan de dames al wisten dat er winst te behalen viel. Na twee eerdere winstpartijen tegen dit team, hadden ze er vertrouwen in. Dit vertrouwen werd versterkt door een zonnige groet van twee teamgenootjes helemaal vanuit Zuid-Afrika.

Vlak voordat de wedstrijd begon sprak coach Roy uit (…helaas was medecoach Niek ziek in huis…) dat hij hoopte op een mooie winst…dat zou toch een mooi verjaardagscadeau zijn voor hem. Waarna alle dames verbouwereerd, niet wetende dat hun coach jarig was, zich massaal op hem stortten met een “group hug”.

Na deze verrassing begon de wedstrijd. Het eerste kwart bleek echter nog behoorlijk spannend. Weliswaar stonden de dames op voorsprong, maar deze was nog niet bijster groot: 12 – 10.

In het tweede kwart waren de dames van SVZW op stoom…met een score van maar liefst 21 tegen 4 werd de voorsprong erg mooi uitgebouwd. Dit mede door een geweldige score van Tamara…die hier zelf ook behoorlijk door verrast werd.

Na de rust moesten de dames wel weer even op gang komen. Peatminers wist zelfs dit kwart te winnen. Weliswaar met 13 – 14, maar toch…

Gelukkig herpakten de dames zich weer in het 4e kwart. Er werd gevochten voor elke bal. Dominique stortte zich letterlijk met een snoekduik op de bal. Na een mooie buzzer beater van Linda in de allerlaatste seconde, werd de wedstrijd afgefloten met een eindstand van 72 – 43.

In polonaise vertrokken de dames na de wedstrijd de kleedkamer in. In de kantine werd het overwinningsfeestje, maar ook het verjaardagsfeestje van coach Roy nog even voortgezet. Kortom, een zeer geslaagde zaterdagavond.