SVZW U14 start het seizoen met monsterscore!

De jongens van het U14 team hebben vandaag het seizoen sterk geopend. Een uitwedstrijd tegen de Uitsmijters U14-2 stond op het programma. Na een fanatieke warming-up begon – na lang wachten – het seizoen toch echt. Zowel de jongens als de coaches waren zichtbaar gespannen.

Al snel viel op dat we een groot voordeel hadden wat betreft de lengte. De meeste tegenstanders waren toch echt een kop kleiner. Ook het pasen van de tegenstander was van mindere mate. Zo konden de Wierdense jongens vaak de bal onderscheppen en een mooie fast-break lopen. Zodra de bal was onderschept liep er iemand, volgens plan, razend snel naar voren en kon er simpel worden afgemaakt via een lay-up.

De jongens gingen de rust in met een stand van 46-0. De spanning was er vanaf en de jongens hadden al een grote mond over clubrecords. Ter motivatie werd er ijs belooft als de tegenstander niet zou scoren en wij minimaal 100 punten zouden halen. Drie minuten voor het eind van de wedstrijd was het zo ver en werd het 100ste Wierdense punt gemaakt. De laatste 3 minuten waren echter nog erg spannend, want we moesten natuurlijk de 0 houden. Het was af en toe even billen knijpen, maar het is gelukt. De jongens gingen met een mooie eindstand naar huis: 0 -108