Onderlinge SVZW strijd

Afgelopen zaterdag werd een bijzondere wedstrijd gespeeld in de thuishal: SVZW Heren 4 tegen SVZW Heren 3. De teams zitten voor het eerst bij elkaar in dezelfde poule en treffen elkaar voor de eerste keer in sporthal ’n Dikken. Aangezien de spelers van beide teams bekend met elkaar waren, wist ieder wat hij kon verwachten. Heren 4 opende het eerste kwart echter sterker dan waar Heren 3 op had gerekend. Hierdoor nam Heren 4 na het eerste kwart een kleine voorsprong. Ook in het tweede kwart kon Heren 3 zijn offense niet echt op gang krijgen maar vanwege goede defense kreeg Heren 3 wel de overhand en nam dan ook de leiding na de eerste helft. Het was tot dit punt al een vrij harde wedstrijd, waar veel door mocht en dit zou niet veranderen. In het derde kwart kwam Heren 3 steeds beter in hun spel en begon ook een stuk meer te scoren. Hier had Heren 4 geen antwoord op en de score liep dan ook vrij snel uiteen. In het laatste kwart was het eigenlijk al geen wedstrijd meer, maar Heren 4 bleef goed strijd leveren. De uiteindelijke score kwam uit op een 44-76 overwinning voor Heren 3.

Heren 2 won afgelopen zaterdag hun derde wedstrijd op rij. Na het verlies in de eerste wedstrijd, kunnen ze de derde winstpartij bijschrijven. Tegenstander van de avond was Valley Bucketeers 3. Het overwicht leek al voor de wedstrijd te zijn gemaakt, Valley Buck begon de wedstrijd met 6 spelers, terwijl SVZW een volle bezetting had van 12 man. De eerste helft was goed van SVZW, ze namen het initiatief al snel in de wedstrijd. De aanvallende systemen van de ploeg leek steeds beter te gaan draaien. De eerste twee kwarten werden dan ook ruim gewonnen met 16-7 en 20-9, SVZW gingen met een 20-tal punten voorsprong de rustin: 36-16. Na rust ging SVZW een full-court press spelen, iets waar Valley Buck goed mee overweg kon, in dit derde kwart bood de ploeg dan ook uitstekend tegenstand (26-25).Het laatste kwart waren de Valey Bucketeers vermoeid en sloegen de heren van SVZW toe. Met snelle aanvallen werd het kwart afgesloten met 21-5. Dat resulteerde in een 83-46 einduitslag, verdiende en eenvoudige overwinning van Heren 2.

Heren 1 trof thuis Arriba aan, het ervaren universiteitenteam die vorig jaar nog in de hoofdklasse speelde. Wederom had het eerste van SVZW moeite om een goede selectie neer te zetten en 5 man aangevuld met 2 bankspelers uit het 2e moesten het opnemen tegen het ervaren Arriba. Arriba nam meteen het voortouw en liep in het begin van de wedstrijd al uit. SVZW probeerde dapper mee te gaan met de tegenstander, maar er was weinig wat ze konden doen tegen het ervaren Arriba. Eindscore: 51 – 75, waarmee het eerste nog steeds op zoek is naar een overwinning.