Nieuwe aanwinst Heren 1 is succes

Voor dit weekend stond er een uitwedstrijd tegen de Peatminers op de planning bij onze dames. Met slechts 5 dames, lag er weinig tempo in de wedstrijd. In de eerste helft van de wedstrijd was Vriezenveen de betere partij. In de tweede helft werd er door de scheidsrechters strakker gefloten en hadden de Peatminers al vroeg in het kwart hun vlaggetje staan. Dit zorgde voor veel vrije worpen voor SVZW en de Peatminers zaten niet meer lekker in hun spel. Het derde en vierde kwart werden gewonnen door SVZW, maar de achterstand was niet meer in te halen. De wedstrijd eindigde in 34-28 voor de dames uit Vriezenveen.

Zaterdag speelde het tweede team van SVZW tegen het eerste van Amical. De eerste wedstrijd werd redelijk eenvoudig gewonnen door SVZW tegen het jeugdige team uit Enschede. Met die wetenschap begon het team ontspannen aan de wedstrijd. Iets te ontspannen, want het in het begin leek het erop dat de heren van SVZW de avond ervoor met z’n allen hadden gefeest. De jongens van Amical begonnen sterk aan de wedstrijd, schoten met scherp en haalde op de fast-break flink wat punten. Het eerste kwart werd ook afgesloten met een 9-23 stand. De SVZW mannen waren wakker geschrokken van het grote punten verschil. De ruggen werden gerecht en de verdediging werd een stuk strakker. Het verschil werd in het tweede kwart helemaal goed gemaakt, met 21-7 kwart gingen ze de rust in met 30-30. Het derde kwart ging in het zelfde tempo door. Goede help-side verdediging, en het rebound overwicht werden in scoringskansen omgezet. Het derde kwart werd daardoor gewonnen met 29-8 in het voordeel van de thuisspelende ploeg. Laatste kwart van de wedstrijd werd onder controle van Roy Elfering uitgespeeld. Hij zette nog een paar geweldige assists op zijn naam. Het eindkwart werd 17-16, en daardoor werd de eindstand 76-54.

Heren 1 speelde thuis tegen Risne Stars 1. In de vorige ontmoeting bleek SVZW te sterk tegen het team uit Rijssen. Ditmaal zou Risne Stars het opnieuw moeilijk krijgen. SVZW speelde bijna met een volle bak, afgezien van een jarige Daniel Aardoom en oud-Risne Star Kevin Grevink. Ook de toevoeging van de twee nieuwe aanwinsten van Valley Bucketeers, Eser Guzel en Yusuf Figengul beloofde veel goeds voor de thuisploeg. De Wierdenaren probeerden een nieuw systeem uit, wat effectief bleek te zijn. Al vroeg in de wedstrijd nam de thuisploeg een flinke voorsprong en de spelers wisten elkaar gemakkelijk te vinden. In de eerste helft was SVZW oppermachtig met een voorsprong van 54-26. In de tweede helft was duidelijk de structuur bij SVZW weggezakt, waardoor Risne Stars het op de aanval ging gooien. Met succes kon de ploeg uit Rijssen een paar keer makkelijk de basket vinden, maar de schade uit de eerste helft was niet meer in te halen. Ondanks de afzwakking in de tweede helft, bleef de thuisploeg score naar score maken en voor het eerst in dit seizoen passeerden zij (in de laatste seconde) de magische 100-grens. Eindstand: 101-66.