Heren 2 zorgt voor vermaak in Enschede

De laatste donderdagavond van maart. Met een zonnebrilletje in de haren verzamelden de heren van ’t tweede zich bij de Wierdense sporthal. In een paar leuke (lease) auto’s  vertrokken de talentjes richting Enschede. Ook onze favoriete trainersvrouw was weer van de partij. De andere supporters vertrokken ditmaal vanaf Rijssen, een keer wat anders.

Supporters uit Rijssen, lief!

Naast de trainersvrouw en de enthousiaste supporters uit Rijssen, waren ook Timothy en Roy weer van de partij. Beide mannen zijn helaas al maanden geblesseerd. Toch zijn zij iedere training aanwezig en zitten zij zowel bij thuis- als uitwedstrijden trouw op de bank. Chapeau voor jullie inzet heren!

Het eerste kwart besloten we om de mannen van de Jugglers eerst een aantal scores te laten maken. Het is immers voor beide partijen leuker als de wedstrijd een beetje spannend wordt. Toen we 8-0 achter stonden, besloten we ook maar eens te gaan basketballen. Dit verliep wat stroefjes waardoor we met een kleine achterstand de rust in gingen.

Jeroen won hier de sprongbal. Knap Jeroen!

Ook het derde kwart ging nog niet ‘je van het’. Zowel in de verdediging als in de aanval werden er teveel fouten gemaakt. Gelukkig had onze Jouke zijn tentamenweek even in de ijskast gezet. Hij schoot een aantal mooie balletjes raak. Opeens stonden we voor. Het laatste kwart werd vakkundig uitgespeeld en zelfs liepen we nog een aantal scores uit. De wedstrijd werd gewonnen.

Vrijdag hebben alle jongens een rustdag, maar zaterdag staat alweer de volgende wedstrijd op de planning tegen de Valley Bucketeers. Mocht deze gewonnen worden, spelen we volgende week zaterdag om het kampioenschap tegen de mannen uit Rijssen. We hebben inmiddels een schaar aangeschaft voor het Rijssense netje. Houd 8 april 19:00 uur vrij in uw agenda 😉

Voor een perfecte voorbereiding op de kampioenswedstrijd gaat meester Bjorn vannacht nog naar Amerika. Het land waar ze echt goed kunnen basketballen. We willen Jet (Bussemaker, demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, red.) bedanken voor haar financiële support voor dit tripje. Persoonlijk had ik liever gezien dat Jet mijn studiefinanciering niet af had gepakt, maargoed, dit soort tripjes heeft het onderwijs in Nederland ook hard nodig.

Groetjes,

Redactie Sportvereniging Zwaluwen Wierden Basketbal Heren 2