Heren 2 wint spannende wedstrijd in overtime

Zaterdag 21 januari vertrok heren 2 op zomerbandjes over de besneeuwde wegen naar Enschede. Er stond een uitwedstrijd op het programma tegen Jugglers 4. Aan het begin van het seizoen werd dit team thuis verslagen met 85-25, dus onderweg ging het vooral over koetjes en kalfjes en over het feit dat we bijna in Duitsland waren.

Voor vertrek bleek al dat Heren 2 weer eens niet compleet zou zijn, door de vele blessures en een aantal grieppatienten. Timothy, Roy en Michiel zijn nog steeds geblesseerd. Bjorn, Johan en coach Daniel zeiden alle drie last te hebben van griep. Jeroen bedacht zich de dag voor de wedstrijd even een rondje te gaan schaatsen. Dit bleek hij niet te kunnen en dus was ook hij niet fit genoeg om te spelen. Jasper ‘Head-first’ Grob moest later aanhaken in Enschede omdat hij eerst moest borrelen op een verjaardag.

Door de afwezigheid van coach Daniel, besloot aanvoerder Jeroen dat hij Heren 2 in Enschede naar de overwinning zou leiden. Voor de gelegenheid had hij zelfs een colbertje aan gedaan. Bijzonder, want meestal als men Jeroen in een colbertje ziet, heeft hij ook 3,5 bier in de handen en een carnavalshoed op.

Coach ca(r)ter zette de mannen bij aanvang van het eerste kwart op scherp en er werd sterk begonnen. Na een fanatieke eerste helft was de stand 20-32 in het voordeel van de mannen uit Wierden. In de rust werden de eerste frustraties over het fluitende duo Jut en Jul geuit. Coach Jeroen was hier duidelijk over: “Ik ben eindelijk een keer coach dus IK zeik op de scheids, jullie niet”.

De tweede helft was er een van veel balverlies en slordig afmaken. Daar waar Heren 2 de ballen niet afmaakte, maakten de mannen van de Jugglers de ene naar de andere score. Ze werden hierbij enigszins gesteund door het duo Jut en Jul. Toen de volle 40 minuten gespeeld waren, stond er een gelijke stand op het bord. Het publiek ging los en de Jugglers ontplopten de eerste flesjes bier al.

Gelukkig wisten de mannen uit Wierden wel dat er al 6 maanden niet meer gelijk gespeeld kan worden in het Nederlandse basketbal. Na enig aandringen werd de wedstrijd met 5 minuten verlengd. De spanning was voelbaar in de zaal.

Toen de verlenging bijna voorbij was maakte een van de mannen van de Jugglers een persoonlijke fout. Met nog 19 seconden op de klok en een gelijke stand op het bord, kregen de mannen uit Wierden twee vrije worpen. Damon, een van onze uitwisselingsstudenten die op bijzondere momenten mee mag doen, was de man die de bal tenminste 1x door het netje moest krijgen. Coach Jeroen nam een time-out en liet iedereen zijn rust pakken. Na de time-out was het aan Damon om de wedstrijd te beslissen. Damon loste zijn eerste schot en jahoor, RAAK! Dat de tweede mis ging, werd hem meteen vergeven want we hadden de wedstrijd gewonnen 55-56.

In Wierden deed coach ca(r)ter er traditiegetrouw een biertje in. Coach Daniel, die ziek op de bank lag met een kop thee en een beschuitje kaas, seinde zelfs de barman in dat er nog een aantal biertjes op tafel gezet mochten worden. De geruchten gaan dat het nog lang gezellig was in het Sportcafe. Wij gingen natuurlijk op tijd naar huis.

Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen The Valley Bucketeers uit Nijverdal. Tickets zijn inmiddels verkrijgbaar bij de bij u bekende verkoopkanalen. Voer nu de kortingscode ‘JutenJul’ in en ontvang 50% korting!

Sfeerimpressie Coach Ca(r)ter –>Sfeerimpressie Coach Ca(r)ter