Heren 2 speelt twee wedstrijden op 1 dag!

Twee weken geleden mocht ik bij afwezigheid van de coach ook al een wedstrijdverslag schrijven. De reacties waren overdonderend. Onze website heeft enige tijd plat gelegen door het grote aantal bezoekers, het Facebook-like record werd verbroken en in verscheidene groepsapps werd gevraagd: “wie heeft toch dat verslag geschreven?”. Daarom mag ik deze week opnieuw mijn zondagrust opofferen voor een wedstrijdverslag. Via deze weg wil ik ook graag iedereen bedanken voor alle brieven, kaartjes, bloemen en de chocolade!

Dit weekend was ook de Heren 2 weer aan de beurt om een wedstrijd te spelen. Ditmaal tegen Isala, het team dat al twee keer eerder werd verslagen.  De hele week werd er al overlegd hoelaat we zouden vertrekken. Toch presteerde aanvoerder Jeroen het nog om 10 minuten te laat aan te komen fietsen. Onze guard Michiel had een love-weekje. Na een schattige fotoshoot met zijn vriendin had hij net deze zaterdag uitgekozen om een dagje te ontspannen in de sauna. Toen zijn team de hele warming-up al had gelopen, kwam ook hij aan in Deventer. Wel geheel ontspannen en met zacht Zwitsal huidje.

Een bekend filosoof zei ooit: “kijk niet naar de teleurstellingen van gisteren”. Ik zal dan ook weinig woorden vuil maken aan de basketbalwedstrijd die werd verloren. We kunnen het verlies deze week helaas niet op de scheidsrechters gooien, want die floten vrij aardig. Ook de tegenstander speelde een sportief potje. Ik zal dan ook concluderen dat het verlies waarschijnlijk aan ons heeft gelegen.

Goed, genoeg over de basketbalwedstrijd. Er werd deze zaterdag nog een wedstrijd gespeeld. De warming-up begon bij een bekende fastfoodketen aan de rand van de A1 vlakbij Holten. De fastfoodketen met de grote gele M heeft waarschijnlijk hun omzet target ruimschoots gehaald gisteren, want de flappen vlogen over de toonbank. Hieronder volgen enkele sfeerbeelden. Onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren en zijn niet geschikt voor mensen met een zwakke maag of een opgeblazen gevoel, zoals (-) Bjorn die gisteren na de warming-up had. Neem een Rennie!

Bij terugkomst in Wierden had onze Karel van het Sportcafe de groene flesjes al koud staan. Het emotionele team begon sterk aan de verwerking van de verloren wedstrijd. In het eerste kwart werd er gepokerd. Hierbij schoof (-) Daniel de winst naar zijn kant. In het tweede kwart ging men over op het welbekende spel ‘Bussen’. Onze (-) Damon was hierbij de chauffeur, die eigenlijk niet meer in staat was om verantwoord te rijden. Tevreden gingen de heren de rust in.

Na een korte pauze, begon het 3e kwart. Het 3e kwart stond in het teken van de ‘Toren van Babel’. Een spel waarbij men moet gokken of de volgende kaart hoger of lager is dan de kaart op tafel. Meester Linneman gaf nog een kleine uitleg over kansberekening. De uitleg bleek later niet helemaal duidelijk te zijn, want (-) Johan dacht dat de kans groot was dat de volgende kaart lager dan een 3 zou zijn (Voor de duidelijkheid: die kans is 1 op 13). In het laatste kwart gingen de kaarten van tafel, maar gelukkig kwamen daar dobbelstenen voor in de plaats. De wedstrijd werd gewonnen met een aantal mooie mexjes.

Er gaan geruchten dat een aantal teamgenoten nog een verlenging hebben gespeeld, maar daar was de verslagschrijver helaas te verstandig voor. Volgende week staat er namelijk een thuiswedstrijd op het programma tegen de Stars. De mannen van de Stars hebben gisteren met 20-22 verloren dus het belooft een spannende wedstrijd te worden.

U vraagt zich misschien af waarom sommige spelers in dit wedstrijdverslag een (-) voor hun naam hebben staan. Dit komt omdat zei afgelopen maandag tijdens de ALV lid zijn geworden van de Club van 100. Zij hebben dus een streepje voor. Wilt u ook een streepje voor? Lid worden van de Club van 100 kan nog steeds. Meld u nu aan via sponsor@svzwbasketbal.nl 😉