Heren 2 passeert de 100 in overwinning tegen Stars ’84

Na het treurige verlies van vorige week tegen Amical heren 3, was heren 2 weer toe aan een overwinning. De spelers realiseerden zich dat ze de laatste periode niet op hun sterkst waren en gingen daarom gefocust deze wedstrijd in. Stars ’84 is een tegenstander waar onze mannen vaak tegen gespeeld hebben. Ook in vriendschappelijke duels treffen de mannen elkaar geregeld, dus de sfeer en sportiviteit is altijd erg positief. Ondanks de goede band met het team uit Vroomshoop, gingen onze heren scherp en gedreven de wedstrijd in.

In het openingskwart ging de stand nog aardig gelijk op, maar in de laatste drie minuten nam de thuisploeg een kleine voorsprong. Tussenstand: 15-8. Het tweede kwart werd er geswitcht van een zone-defense naar een man-to-man-defense en werden de aanvallen van Stars ’84 stop gezet. De strakke verdediging leidde tot effectieve aanvallen en de voorsprong werd flink uitgebreid. Met rust stond de score op 44-10.

De Wierdenaren bleven in de tweede helft sterk en consistent spelen en waren niet van plan om af te remmen. In het derde kwart werden er maar liefst 45 punten gescoord en de stand na drie kwarten stond op 89-18.

In het laatste kwart was het even schrikken toen guard Michiel Bossink hard door zijn enkel ging. SVZW besloot toen om wat tempo terug te nemen en de wedstrijd rustig uit te spelen. Ondanks het verlagen van de tempo, werd er nog steeds uitstekend verdedigd en goed samengespeeld om de laatste paar puntjes binnen te slepen.

Voor het eerst in dit seizoen werd de indrukwekkende 100-puntengrens gepasseerd en de eindstand na 4 kwarten stond op 120-21. Heren 2 gaat de winterstop in op de tweede plek in de poule, met slechts 4 punten achter op de nummer 1: Risne Stars. Heren 2 heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld, dus de mannen zitten nog steeds in de race voor het kampioenschap!

Op 14 januari 2017 zullen onze mannen weer spelen tegen Arriba 3. Tot die tijd zullen ze gebruik maken van hun welverdiende rust.