Heren 2 pakt 7e zege uit tegen Amical 3

Heren 2  vertrok afgelopen vrijdag richting Enschede om te spelen tegen Amical 3. In een poule met 7 tegenstanders was er dit seizoen alleen nog niet tegen Amical gespeeld. Gezien de onderlinge uitslagen had SVZW ook nog geen duidelijk beeld van wat ze konden verwachten en na het verlies van vorige week tegen Risne Stars waren de mannen toe aan een overwinning. Het team heeft echter veel blessures in de afgelopen dagen gekregen dus voor deze wedstrijd werd er hulp ingeschakeld van een bankspeler en recreanten: Thomas Mol, Ronny van Dael en Damon Teunissen.

De wedstrijd begon en het duurde even tot beide teams op gang kwamen. De eerste score viel pas in de derde minuut. De tegenstander maakte veel fouten en in deze pot werden veel vrije worpen genomen. SVZW opende met een kleine voorsprong in het eerste kwart met 6-12. Het tweede kwart ging eigenlijk op dezelfde manier verder. Veel fouten werden gemaakt aan de kant van Amical en de voorsprong werd lichtelijk uitgebreid. De stand bij rust stond 21-29.

Het derde kwart kregen de mannen uit Wierden de opdracht om strakker te verdedigen in de passlijnen. Dit pakte goed uit want er werden veel scores gepakt op steals. Na het derde kwart stond het dan ook 28-45. Met deze comfortabele voorsprong ging het team het laatste kwart sterk in en werd het verschil nog groter gemaakt. Eindstand: 38-64.

Met deze overwinning blijft Heren 2 op de eerste plaats in de poule met 7 overwinningen uit 8 gespeelde wedstrijden. Heren 2 heeft nu een goed beeld van alle teams en kan zich goed voorbereiden op onder andere de volgende tegenstander: Arriba 3. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op 2 december in Enschede.