Heren 2 opent het seizoen: Hit the ground running

Het is geen geheim dat Heren 2 dit seizoen voor de eerste plek gaat vechten. Al een tijdje voordat het vorige seizoen was afgelopen werd het al gauw duidelijk dat het team werd versterkt met 4 “nieuwe” spelers. Roy Pouwel, Bjorn Linneman, Jelmer Pepping en Timothy ten Brinke. De nieuwe samenstelling was daarom dus ook ruim voor de start van de competitie begonnen met de voorbereidingen voor dit seizoen. Het team is hierdoor fit, gemotiveerd, gedreven en gefocust!

De eerste tegenstander op het schema was niemand minder dan de kampioen van vorig jaar: Isala 2. Het was de ideale test om te kijken of onze heren waren opgewassen tegen deze zware tegenstander. Het zou geen eenvoudige taak zijn, maar zoals eerder werd genoemd hebben de mannen in het off-season zich goed voorbereid en waren ze hongerig naar hun eerste overwinning!

De spanning zat er in deze wedstrijd al gelijk vanaf het begin goed in, want het ging behoorlijk gelijk op! Isala nam in het eerste kwart een kleine voorsprong van slechts 6 puntjes. Hier en daar lieten de mannen van SVZW wat slordigheden toe, maar daardoor beseften ze dat het beter kon. In het tweede kwart ging daarom ook het gas er flink op en wisten de heren voor de rust de voorsprong van 2 puntjes te pakken!

In het derde kwart bleef het verschil zo goed als gelijk en dus werd de voorsprong behouden. In het laatste kwart speelden bij veel heren de zenuwen een grotere rol. De spelers konden de winst al ruiken en een gevolg van de zenuwen waren veel gemiste vrije worpen en turnovers. De tegenstander voelde natuurlijk ook de druk en spanning van hun kleine achterstand en ook zij lieten veel foutjes vallen en wisten geen punten te pakken uit de vrije worpen. Toch kwam Isala nog één keer op voorsprong met slechts een puntje, maar dit werd direct gecounterd door de Wierdenaren. In de laatste 2 minuten hadden de heren hun voorsprong iets vergroot met slechts 3 punten. Het plan was om zo lang mogelijk balbezit te houden en de klok uit te laten lopen. Isala ging over naar geforceerde fouten om onze heren naar de vrije-worp-lijn te sturen.

Guard Michiel Bossink wist met nog 2 seconden op de klok beide vrije worpen binnen te tikken, waarmee de winst werd bezegeld! Een knappe prestatie en een geweldige start van het seizoen: winst tegen titelverdediger Isala met als eindstand: 49 – 54. Jouke Pepping was met 16 punten de topscorer, maar vooral het samenspel en de wilskracht van het team waren de doorslaggevende factoren.

De heren hebben in ieder geval de smaak goed te pakken, maar gaan nog een lang seizoen tegemoet. De tijd zal leren of ze hun succes door kunnen zetten. Op naar de volgende tegenstander dus. Dit zal voor Heren 2 de eerste thuiswedstrijd zijn tegen een tegenstander die ze in het verleden nog niet eerder hebben ontmoet: Jugglers 4.

Zin om te kijken? Moedig onze jongens aan op zaterdag 24 september om 19:00 uur in sporthal ’n Dikken!