Heren 2 opent 2017 met opnieuw een spannende wedstrijd

Heren 2 is de winterstop ingegaan op de tweede plek in de poule van een tot-nu-toe erg spannende competitie. De teams in de top 4 zijn erg aan elkaar gewaagd en tot nu toe had SVZW bij ieder van deze ontmoetingen een spannende wedstrijd gespeeld, waarbij het verschil niet meer dan 10 punten was!

In het vorige duel tegen Arriba gaven de studenten een voorsprong van 20 weg en wist SVZW in de slotfase met 4 punten verschil de winst de pakken. Gisteravond werd er opnieuw gespeeld tegen Arriba, dus de Wierdenaren konden veel weerstand verwachten. Ditmaal vond het duel plaats in Enschede.

De wedstrijd startte en opnieuw waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Eerste kwartstand: 12-8 in het voordeel van Arriba. In het tweede kwart kon Arriba de basket beter vinden en werd hun voorsprong vergroot. Met rust was de stand 29-22. De wedstrijd was nog lang niet gespeeld en het tweede uit Wierden wisten dat ze zich in de tweede helft moesten herpakken.

SVZW had de verdediging erg goed staan en kon dit ook omzetten naar snelle aanvallen. Beetje bij beetje werd de stand op gelijke hoogte gebracht en aan het einde van het derde kwart stond het dan ook 44-44. SVZW zat weer helemaal in de wedstrijd, maar het was nog verre van gespeeld.

In kwart 4 nam SVZW het initiatief en werd er voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong gepakt van 3 punten. Arriba speelde geduldig en nam goed de tijd om hun aanvallen op te zetten. Dit pakte goed uit voor de thuisploeg en opnieuw namen ze halverwege het laatste kwart de voorsprong terug met slechts één puntje. De teams scoorden vervolgens om de beurt een paar keer, waardoor de voorsprong constant werd weggegeven.

Er werd elkaar weinig gegund en door veel fouten aan beide kanten kwam het neer op het schieten van vrije worpen. Beide teams schoten in het vierde kwart 4 uit 10 vrije worpen. Ook hierin waren de teams erg aan elkaar gewaagd! Dicht tegen het einde van de wedstrijd vond Arriba net iets vaker de basket dan de bezoekers en na een zenuwslopende pot won Arriba uiteindelijk met 58-54. Een zeer spannende wedstrijd, maar helaas voor SVZW was Arriba in dit duel net iets beter en daardoor de terechte winnaar. Echter zijn de mannen uit Wierden met opgeheven hoofd naar huis gegaan, klaar voor de volgende wedstrijd tegen Jugglers 4.