Heren 2 gooit roet in het eten

Heren 1 speelde vrijdag uit tegen het tweede team van Valley Bucketeers in Nijverdal. In de vorige ontmoeting van de rivalen dit seizoen was SVZW de winnaar. Nijverdal was ditmaal voorbereid en hadden hun zinnen gezet op de winst. In het eerste kwart was dit goed te zien en Valley Buck had het tempo hoog liggen en ook hadden zij een duidelijke betere conditie dan de Wierdenaren. Aan het einde van het eerste kwart wist SVZW goed terug te komen en won het kwart met 16-19. Tot aan het laatste kwart waren de teams aan elkaar gewaagd, maar een driepunter voor het eindsignaal van de derde kwart, bracht de Wierdenaren op een voorsprong. In het laatste kwart speelde Valley Buck agressiever en zette meer druk om een poging tot chaos creëren bij SVZW. De Wierdenaren wisten het hoofd koel te houden en door de fouten van de thuisploeg, werden er veel vrije worpen geraakt met als gevolg een 77-91 overwinning voor SVZW. Het eerste heeft nu een stevige 4e plek die alleen nog door de Kikkers kan worden afgepakt. Met nog twee wedstrijden te gaan, beiden tegen Twente Buzzards, is het seizoen bijna tot een einde.

De dames konden afgelopen weekend naar Tubbergen toe voor een wedstrijd tegen de koploper, Eurosped dames 3. De wedstrijd kwam voor SVZW moeilijk op gang en de ballen wilden er niet in. Onze dames waren niet opgewassen tegen het snelle spel van Eurosped, waardoor de tegenstander makkelijk kon scoren. Doordat de scheidsrechters niet erg strak floten, werden er veel ongestrafte fouten gemaakt, die ervoor zorgden dat de dames van SVZW moeilijk hun spelletje op konden zetten. Ondanks dat, was het een sportieve en gezellige wedstrijd. De dames genieten van de laatste paar wedstrijden als team samen. Jammer genoeg komt het einde van het seizoen en daarmee het einde van dit team, veel te snel in zicht. Eindstand van deze wedstrijd: 51 – 20.

Afgelopen zaterdag stond er voor S.V.Z.W. heren 2 een belangrijke wedstrijd op het programma. De heren moest aantreden tegen Eibergen (Picker reds),de nummer 2 van de competitie. Deze moesten winnen om in de strijd te blijven voor het kampioenschap. Het thuisteam was ook nog niet verslagen in eigen huis en waren dan ook gemotiveerd om dit zo te houden. De wedstrijd begon goed en al snel was het al 8-2, er werd strak verdedigd en de aanvallen werden goed uitgespeeld. Eibergen nam een time-out en pepte zichzelf op waardoor ze terug kwamen tot 13-13. S.V.Z.W. werd even wakker geschud en werd weer op scherp gesteld. Door een paar mooie aanvallen met twee fraaie driepunters werd het kwart afgesloten met 22-15. Het tweede kwart bouwden de heren de voorsprong uit. De aanvallen werden goed uitgespeeld en er werd snel omgeschakeld van verdediging naar aanval. Bij rust was het 45-34. In het derde kwart was het niet veel anders; snelle omschakelingen, druk op de bal, passlijnen verdedigen en vooral inzet. Hierdoor was er op een gegeven moment een verschil van 20 punten en leek S.V.Z.W. de overwinning al binnen te hebben. Het kwart eindigde op 68-51. Het laatste kwart werd er afgesproken om de rust te bewaren en lange aanvallen met zekere scores te spelen. De eerste minuut werd er ook sterk begonnen en de tegenstander nam hierdoor een time-out. Eibergen zette nog een offensief in en kwam binnen drie minuten terug tot 73-65. Heren 2 nam nu de time-out en besloten als team de rust te behouden, hierdoor werden de aanvallen weer rustiger gespeeld en werd het verschil weer 11 met nog twee minuten te spelen. De laatste minuten ging het gelijk op waardoor de overwinning binnen werd gesleept. Eindstand 86-79. De achtste thuisoverwinning op rij.