Heren 1 wint rivaalsstrijd

Afgelopen vrijdag stonden de nummers 2 en 3 van de ranglijst tegen elkaar op het veld van de Picker Reds. Vooraf was het al duidelijk dat dit een spannende wedstrijd zou worden, wie zou er in het spoor van koploper Peatminers blijven. In de wedstrijd was het ook snel duidelijk dat de teams tot aan het gaatje moesten gaan om de punten binnen te halen. Het eerste kwart ging gelijkwaardig op en werd afgesloten met 16-17 in het voordeel van SVZW. Het tweede kwart veranderde niet veel aan spelbeeld, en beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd. Picker Reds probeerde in de laatste minuten iets te forceren, en extra druk op SVZW te zetten. De 9-2 eindspurt leverde een ruststand van 40-33 op. Na de rust kwamen de mannen uit Eibergen beter uit de startblokken. Verdedigend werd er geknokt voor iedere bal, alleen aanvallend kwamen de Wierdenaren tekort. Dit kwart ging met een duidelijk verschil naar de tegenstander met 27-12. De heren van SVZW gaven zich in het 4de kwart niet gewonnen en bleven knokken, het verschil werd zelfs terug gebracht tot 9 punten. 6 punten op rij voor Eibergen zorgde dat ze de wedstrijd weer onder controle kregen. Een eindkwart van 21-21 resulteerde in een eindstand 81-66.

Dit weekend stond de nummer 2 van de competitie, Eurosped 3 op de planning voor onze dames. SVZW kon moeilijk in de wedstrijd komen en de eerste score viel pas in de negende minuut. Deze wedstrijd stond in het teken van het nieuwe systeem uitproberen, aanpassen en opnieuw uittesten en na een stroef begin kregen onze dames de smaak te pakken en viel de ene na de andere score. Naast het goed werkende systeem zorgde ook Lieke Weierink voor veel punten en bleef SVZW niet ver achter. Halverwege de wedstrijd koos Europed voor een zone-verdediging om ons systeem te blokkeren, maar desalniettemin bleven de scores vallen. In het derde kwart stonden de dames nog maar 3 punten achter. Een paar snelle scores van Eurosped maakten deze achterstand groter en een eventuele winst was uit het oog verloren. Een spannende en mooie wedstrijd die eindigde in 38 – 49.

De klapper van de zaterdagavond stond in teken van de wedstrijd, door sommigen genoemd: ‘El Classico’, SVZW Heren 1 tegen The Valley Bucketeers Heren 2. Een rivaalsstrijd die al loopt sinds onze heren nog kleine mini’s waren. Deze wedstrijd stond ook in teken van center Rick Schooten, die de complete partij op zijn schouders nam. Met 24 punten, vele aanvallende en verdedigende rebounds, steals en een dreigende aanwezigheid, stond zowel de aanval als de verdediging van SVZW als een huis. Ook het samenspel van SVZW liep op rolletjes en Valley Buck had geen antwoord op het spel van SVZW. Kwart voor kwart werd dan ook de score uitgebreid door de thuisploeg. In het laatste kwart sloeg echter de vermoeidheid toe, waardoor de heren uit Nijverdal snel terug konden komen. De voorsprong was echter te groot om nog gelijk te komen en na een mooie vriendschappelijke pot is de eindstand 83 – 71 geworden.