Heren 1 blijft op vierde plek

Na een half uur vertraging door de kampioenswedstrijd van de korfbal, kon op zaterdagavond de dames wedstrijd tegen Tonego beginnen. De uitslag van de vorige wedstrijd tegen dit team eindigde in 79-10, dus de dames konden hun borst natmaken voor deze avond. Het doel van de wedstrijd was simpel, meer punten scoren dan de vorige keer en een sportieve wedstrijd spelen. In het begin kwamen het scoren van SVZW moeilijk op gang. Pas na 6 minuten vielen de eerste punten bij SVZW, terwijl Tonego al op 12 stond. In de daaropvolgende kwarten boekten onze dames meer vooruitgang. Tonego miste veel schoten en SVZW mocht vaak naar de vrijeworp lijn. Dit was echter lang niet voldoende om een winst mee te behalen. Deze sportieve wedstrijd eindigde in 19-48.

Heren 1 speelde in eigen huis tegen het eerste team uit Tubbergen: Eurosped Twente. In de vorige ontmoeting bleek deze tegenstander te sterk en werd er met 20 punten verschil verloren. Dit maal hoopten de Wierdenaren op een overwinning om de vierde plek in de competitie te behouden. De wedstrijd begon in een laag tempo. Aan beide kanten werden veel schoten en kansen gemist, waardoor de stand na 5 minuten op 4-9 stond in voordeel van Eurosped. In de time-out werd besloten om vaker rond te passen om de open man op te zoeken. Deze tactiek had succes, waardoor het na 1 kwart 24-15 stond voor SVZW. Eurosped begon feller te spelen, waardoor zij veel fouten gingen maken. Er werd slim gebruik gemaakt van deze onderlinge frustratie en door mooie acties en passes werd de voorsprong uitgebreid naar 43-27 voor de rust. In het derde kwart begonnen ook afstandsschoten voor de mannen van SVZW te vallen en stond het na 3 kwarten 80-48. SVZW was gefocust om 100 punten te halen en voor het eindsignaal wisten zij die te pakken. De eindstand was 104-67 en voor de tweede maal dit seizoen komt SVZW boven de 100-punten grens. De vierde plek staat nu wat steviger en met nog 3 wedstrijden te gaan (waaronder de huidige nummer 3 en nummer 5), zal het spannend worden om te zien waar de Wierdenaren zullen eindigen.