Harm oet Riessen & zin moaten verliezen in Wierden

11 maart is de 70e dag van dit kalenderjaar. Op deze dag was het exact 264 jaar geleden dat Douwe & Egbert startten met de verkoop van koffie. Raffaela won precies 11 jaar geleden het 3e seizoen van Idols. Het was ook precies 79 jaar geleden dat het eerste sportverslag op de Nederlandse radio was, gepresenteerd door Han Hollander. Maargoed, ook wij van het 2e gaan met de tijd mee en dus is hier is uw favoriete zondagmiddag vermaak LIVE op de website.

Gister stond de wedstrijd tegen de heren van de Risne Stars op het programma. Beide teams hadden 16 wedstrijden gespeeld en nog 5 wedstrijden te gaan. Voor aanvang stonden we 6 punten achter in de poule. Mochten de heren uit Rijssen gister winnen, konden zij het kampioenschap gaan vieren. Professioneel als ze zijn, hadden ze dit keurig voorbereid. Je kon duidelijk zien dat de mannen gisterochtend net wat langer voor de spiegel hadden gestaan dan normaal. Daarnaast kwam zo’n 80% van de Rijssense bevolking in 1 VIP-bus richting Wierden. Omdat het ritje Rijssen-Wierden wel heel kort was, gaat het verhaal dat ze ’s middags nog wat andere wereldsteden als Notter, Zuna en Rectum hebben gezien.

Busje

VIP-Busje uit Rijssen

Wij van heren 2 hebben de platte wagen ook nog lang niet afgebeld en daarom hebben we de afgelopen weken hard getraind op verschillende ‘spelletjes’ (hiermee bedoel ik niet de vele spelletjes in het cafe). Gezien de concurrentie-gevoelige informatie kan ik hier niet te diep op in gaan. Wel geef ik toe dat ‘spelletje 5’ GEWOON GOAN is – weten jullie dat voor de volgende keer 😉

De wedstrijd begon en vanaf seconde 1 stonden beide teams op scherp. Aan beide kanten werd er fanatiek (& fysiek) verdedigt. Ook aanvallend zat het tempo er goed in. Bij zowel iedere score van onze kant als bij de scores van de Rijssenaren ontplofte de tribune. Na 2x 10 minuten spelen stonden de heren uit Rijssen 3 punten voor. Er was dus nog niks besloten.

De tweede helft ging er nog fanatieker aan toe dan de eerste. SVZW had een erg strakke verdediging en zette veel druk op de bal, waardoor deze een aantal keer kon worden onderschept. De mannen liepen een paar mooie fast breaks waardoor de achterstand al snel werd omgezet in kleine voorsprong. De wedstrijd werd slim uitgespeeld volgens het Cruijffiaanse principe “zolang wij de bal hebben, kunnen zij niet scoren” en eindigde in een 56-47 overwinning voor de mannen uit Wierden.

SVZW heeft, na de eerdere overwinning op Stars ’84, opnieuw laten zien dat “Stars can’t shine in Wierden”. Door de overwinning van de mannen uit Wierden is het verschil in de poule nu nog maar 4 punten. Wij wensen de Jugglers, Isala & Arriba veel succes tegen de Risne Stars. Mocht een van deze teams weten te winnen van de Risne Stars, wordt de wedstrijd om het kampioenschap op 8 april gespeeld in Rijssen. Wellicht leuk als de VIP-bus ons dan komt ophalen?

Onze excuses voor de mensen die de wedstrijd via een video-stream vanuit het Sportcafe hebben moeten bekijken. Sporthalbeheerder Henk moest de deuren van de sporthal gewoon dicht doen omdat het maximale aantal bezoekers volgens de brandweer al was overschreden. Uiteraard bedanken wij – net als iedere week – onze supporters voor de enthousiaste support. Volgende week om 19:00 uur verwachten wij u weer bij onze wedstrijd tegen Amical.

Ps: ik wil namens het team onze vaste Facebook-liker Gerda Linneman-Borkent bedanken voor haar aanwezigheid. Leuk om u ook een keer in het echt te zien na al die likes.

Jelmer & Gerda (supporter van de week)

Iets te intieme teambuilding