Geweldige start van het seizoen voor Heren 1

Het eerste van SVZW Basketbal heeft een zeer goede start van het seizoen gemaakt. Na 3 wedstrijden staan ze op de eerste plaats en dat gevoel hebben ze een tijd niet gehad. Het was namelijk alweer een poos geleden dat de senioren flinke overwinningen hadden geboekt.

Afgelopen seizoen hadden de eerste 2 herenteams veel problemen met opkomst, motivatie en ook waren er veel blessures. Vandaar dat de groep heeft besloten om de boel bij elkaar te mengen tot 1 sterk, voltallig en gemotiveerd team. De heren hopen dit seizoen het plezier en motivatiegevoel weer terug te krijgen en om natuurlijk voor het kampioenschap te gaan in de 2e klasse. Onder leiding van Kevin Grevink en Benjamin Pattiasina zijn de voorbereidingen daarom al vroeg begonnen dit jaar en dat heeft zijn vruchten afgeworpen.

Het eerste duel werd uit gespeeld in Enschede tegen Amical 2. Een moeizame start, maar in de 2e helft duidelijk de overhand. Hierdoor pakten zij de winst met 46-70. Die week daarop was Jolly Jumpers de tegenstander. In eigen huis werd er hard gevochten om de winst binnen proberen te slepen. De wedstrijd was zeer spannend, waarbij de voorsprong continu wisselde tussen beide teams. Wederom werd het verschil in het laatste kwart gemaakt, waarbij de full-court-press in combinatie met de vele rake 3-punters te veel werd voor Jolly Jumpers. Eindstand: 72-60.

Hierna was Twente Buzzards 3 de tegenstander, die op papier weinig weerstand kon bieden tegen het eerste van SVZW. Dit bleek uiteindelijk ook, want met wel 45 punten verschil pakten de heren in Hengelo voor de derde maal op rij de winst met 38-83.

Na deze speelronde kwam het team op de eerste plek te staan in de poule. Vanavond zal het eerste opnieuw tegen Amical 2 moeten spelen. Dit keer spelen ze thuis om 19:00 uur. Ook benieuwd naar de uitslag? Kom langs in Sporthal ’n Dikken!