Geen succes tegen Uitsmijters

Heren 2 begon de tweede helft van het seizoen tegen Almelo. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden en dat werd het ook. Het eerste kwart ging gelijk op en eindigde in 15-13 in het voordeel van de Almelo. Met een matig tweede kwart van S.V.Z.W. bouwde Almelo een gat van 14 punten uit en werd de ruststand 32-18. Heren 2 liet zich niet kennen en begon het derde kwart sterk, door een goede verdediging en aanvallend spel kwamen ze terug tot 41-38. Het goede spel werd doorgezet in het begin van het vierde kwart en S.V.Z.W wist een voorsprong op te bouwen van 5 punten met nog iets meer dan 2 minuten te spelen. (54-49). Door enkele ondoordachte acties en foutenlast wist Almelo de voorsprong weer terug te krijgen vanaf de vrije worplijn. Met nog 20 seconden op de klok werd het nog 58-56. De aanval die daarop volgde werd gemist door S.V.Z.W. en daarom werd er een snelle fout gemaakt. Beide vrije worpen werden niet benut en ook de actie die hierop volgde werd afgefloten. Met nog 4 seconden te spelen werd er besloten een snelle fout te maken (2 seconden op de klok over). De laatste vrije worp werd geraakt (59-56) en S.V.Z.W nam nog een time out om balbezit vanaf de aanvalshelft te krijgen. Er werd besloten om voor een 3 punter te gaan en door goede screens kwam er nog een kans maar deze viel ook nog maar net uit de ring. Zo werd de einduitslag 59-56 in het voordeel van Almelo.

Ook Heren 1 van SVZW had geen succes tegen het sterke Uitsmijters. Zij moesten het opnemen tegen het ongeslagen 1e van Almelo. In de vorige ontmoeting werd SVZW compleet weggeblazen en ook deze keer was de uitslag niet veel anders dan de vorige keer. Kwart na kwart probeerden de Wierdenaren weerstand te bieden, terwijl Uitsmijters bleef scoren. Uiteindelijk is het 110-44 geworden. De mannen uit Almelo zijn op weg om dit seizoen kampioen te worden en te gaan promoveren en SVZW gaat zich concentreren op de volgende wedstrijd tegen de Kikkers.