Een enorme comeback en winst op de valreep voor Heren 2

Gisteravond speelde Heren 2 thuis tegen Arriba 3 in sporthal ’n Dikken. Het Enschedese studententeam staat op de derde plek, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De wedstrijd ging van start en de bezoekers openden met een paar rake treffers. Onze SVZW’ers hadden veel moeite met scoren, ondanks de vele open kansen die er lagen. Verdedigend lag het tempo en de druk op de tegenstander erg laag, waardoor de mannen uit Enschede rustig hun aanval konden opzetten. Het gevolg was een kwartstand van 15-25 in het voordeel van de bezoekers.

In het tweede kwart werd er besloten om over te gaan naar een full-court-press verdediging. Echter bleven de Wierdenaren moeite hebben met het maken van scores, terwijl de bezoekers meer succes hadden. Er werd aan beide kanten fel gespeeld en de wedstrijd stond in het teken van veel fouten en veel vrije worpen. In de rust had Arriba een aardige voorsprong op de koploper gekregen van 25-38.

In het begin van de derde kwart probeerde het tweede van SVZW het tij te keren, maar opnieuw vielen er gaten in de verdediging. Arriba breidde de voorsprong lichtelijk uit en het stond halverwege het kwart 37-57. In een time-out werd het team even goed wakker geschud en werd er geprobeerd om koste wat het kost terug te komen in de wedstrijd. Er werd hard gewerkt en eindelijk begonnen balletjes te vallen. In de laatste drie minuten werden er nog eens 18 punten gemaakt, terwijl de bezoekers weinig aan scoren toekwamen.

Het 4e kwart begon met een stand van 55-61. De Wierdenaren waren weer helemaal terug in de wedstrijd terwijl de studenten niet wisten wat hen overkwam. Inmiddels werd er nog steeds aan beide kanten veel fouten gemaakt en ook werden er veel vrije worpen genomen. SVZW heeft jammer genoeg veel puntjes laten liggen op de vrije worp lijn. Slechts 21 van de 53 pogingen werden gemaakt. Gelukkig voor de thuisploeg had ook Arriba veel moeite met het scoren van vrije worpen.

Tweede kansen lagen er amper voor de mannen uit Enschede, door de vele rebounds van Center Chris Ketelaar. Deze verdedigende en aanvallende rebounds werden in het laatste kwart een paar keer omgezet tot scores en na zes minuten in het laatste kwart pakte de thuisploeg voor het eerste in de wedstrijd de voorsprong. De laatste paar minuten kwam het volledig neer op vrije worpen en eindelijk werden deze door de koploper benut.

Toen het eindsignaal klonk stond er 74-70 op het scorebord en pakte SVZW Heren 2 op de valreep overwinning nummer zes! Een knappe prestatie gezien de achterstand die ze hadden. Hiermee blijft de ploeg ongeslagen in de poule. De mannen gaan zich nu voorbereiden op hun volgende wedstrijd, die ook thuis zal plaatsvinden op 12 november tegen de nummer 2: Risne Stars.