Eerste winst 2013 voor Heren 3

Dames 1 heeft een uitwedstrijd gespeeld tegen Risne Stars 1. Deze tegenstander staat op de tweede plaats in de competitie, dus een winst zat er hoogstwaarschijnlijk niet in. Met maar liefst 7 speelsters begonnen de dames de wedstrijd, die in de eerste helft redelijk gelijk op ging. In de rust stond het 30-21 in voordeel van Risne Stars. Dit waren de dames niet gewend van voorgaande wedstrijden tegen dit team. Het aanvalssysteem van SVZW zorgde ervoor dat Risne Stars halverwege de wedstrijd overging op een zone-verdediging om beter weerstand te kunnen bieden. Vier driepunters van Jessica Kolkman zorgden er echter voor dat ze weer gingen switchen. In de tweede helft herpakte Risne Stars zich echter en met mooi samenspel werd hun voorsprong verder uitgebreid. Deze sportieve en gezellige wedstrijd eindigde in 62-35.

Zaterdag speelde Heren 3 zijn eerste wedstrijd van het jaar, uit tegen Isala H3. De eerste wedstrijd tegen dit team was vrij makkelijk gewonnen en Heren 3 ging dan ook vol vertrouwen de wedstrijd in. Het eerste kwart ging de strijd echter gelijk op; beide teams kwamen niet echt in hun spel. Het begin van het tweede kwart raakte SVZW echter op stoom en begon uit te lopen. Helaas kon men dit goede spel niet vasthouden en kwam Isala aan het eind van het tweede kwart weer ietsjes terug. De voorsprong bij rust was dan ook minimaal voor Heren 3: 21-29. Het derde kwart was het tegenovergestelde van het tweede kwart. Nu begon Isala goed en eindigde SVZW sterk. Hierdoor bleef de voorsprong voor Heren 3. In het laatste kwart raakten de vijf van Isala (die geen legale wisselspelers hadden) vermoeid en kon SVZW daarvan profiteren. De voorsprong werd iets uitgebreidt en de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 46-59 overwinning voor SVZW Heren 3.