Eerste overwinning voor meerdere teams

Een goed speelweekend voor veel teams van SVZW dat vrijdag begon bij de dames. Ze speelden een uitwedstrijd tegen Stars ’84 in Vroomshoop. Stars ’84 onderging in een vorig duel tegen Tonego een flinke nederlaag, waardoor ze extra gemotiveerd waren om deze wedstrijd te winnen. De wedstrijd begon goed want onze dames stonden gelijk vanaf het begin al op een voorsprong. Deze voorsprong werd in de loop van de wedstrijd langzaam groter. Het niveau verschil van de beide teams was goed zichtbaar in de onervarenheid van een aantal nieuwe speelsters van Vroomshoop. Aan beide kanten werd er echter slordig gespeeld en veel gemist. Dit zorgde voor de bekende ‘vrouwenscore’, want de wedstrijd eindigde in 20-34. Het vriendschappelijke duel levert voor de dames van SVZW de eerste punten op in de competitie.

Heren 3 speelde vrijdagavond uit in Vriezenveen tegen de Heren 2 van Peatminers. Al vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat het geen makkelijke pot zou worden. Elke score van SVZW werd beantwoord door de Peatminers en vice versa. Daarnaast werd de wedstrijd gefloten door twee scheidsrechters die eigenlijk niet bekwaam waren om een dergelijke wedstrijd te leiden. Dankzij de sterke defense van Heren 3 ging SVZW toch de rust in met een voorsprong van 6 punten: 28-34. In het derde kwart begon aan beide kanten de fouten behoorlijk op te lopen en ging men wat voorzichtiger spelen. De thuisploeg ging hier wat handiger mee om en aan het eind van het derde kwart was de stand weer gelijk: 44-44. Het laatste kwart was er een om te vergeten voor Heren 3. Met name de offense begon wat stroef te lopen en aan de andere kant werden veel onnodige fouten gemaakt. Daarnaast werden er een aantal dubieuze calls gemaakt door de scheidsrechters, waardoor er een aantal spelers met 5 fout op de bank mochten plaatsnemen. Heren 3 kon eigenlijk alleen maar volgen in de laatste 6 minuten en dat was niet genoeg. SVZW verloor uiteindelijk nipt met 62-59 van Peatminers.

Op zaterdag werden spannende thuiswedstrijden gespeeld in ’n Dikken, waarvan Heren 2 een zwaarbevochten zege won tegen Isala. Het recept hiervan hebben we ook gezien in de vorige overwinningen, namelijk het spelen van een uitstekende tweede helft. SVZW begon de wedstrijd geconcentreerd, aanvallend liep het spelletje goed. De teams waren aan elkaar gewaagd, eerste kwart eindigde dan ook 15-16 in het nadeel van het thuisteam. Het was wel duidelijk dat de heren uit Deventer een geslepen en ervaren team is. Het vijftal van Isala speelde als een sluwe vos. Het balletje ging goed rond en vonden vaak de open man in de aanval. Verdedigend liepen de heren te zoeken naar het antwoord op de aanval van Isala. Het tweede kwart werd 13-17 en leverde dus een ruststand op van 28-43. Het was de heren dit seizoen nog niet eerder overkomen dat ze gingen rusten met zo’n achterstand. Echter was er geen paniek bij het starten van de tweede helft. Ze schakelde een tandje bij in de verdediging met wat meer druk en een goede help-site. Het antwoord op de aanval van de Deventernaren leek gevonden, aanvallend bleven ze op schema en met het kwartstand 20-7 was de achterstand weg gewerkt (48-50) en was er vertrouwen in een mooi 4e kwart. Het laatste kwart bleef SVZW druk zetten en hier had Isala moeite mee. Toch bleven ze continue in de wedstrijd hangen en kon het feestje pas in de laatste minuut gevierd worden door SVZW. Eindstand 69-62, een knappe overwinning en de 5e op rij. Hierdoor blijft SVZW 2 op de tweede plek op de ranglijst, vlak achter de Peatminers uit Vriezenveen.

Heren 4 heeft hun vierde wedstrijd tot hun eerste overwinning weten om te toveren. Ze speelden tegen Risne Stars heren 3. Gelijk aan het begin van de wedstrijd kwam SVZW op voorsprong en gaf dit niet meer weg. De veteranen uit Rijssen werden fanatiek verdedigd. De zone verdediging van de tegenstander zorgde in het begin voor wat onrust in de Wierdense aanval, maar later in de wedstrijd werden er keurige fast breaks gelopen. Vrijdag spelen de heren tegen de koploper Tonego in Haaksbergen.

De mannen van heren 1 hebben na 4 wedstrijden nog steeds hun eerste overwinning niet binnen weten te halen. De vijfde wedstrijd tegen Jugglers 3, die afgelopen weekend thuis werd gespeeld, moest daar verandering in brengen. De wedstrijd had een laag tempo. Beide ploegen namen de tijd om hun aanval rustig op te zetten. In de eerste helft werd er bij Jugglers bijna alleen vanaf de vrije worp lijn gescoord. Heren 1 van SVZW had minder moeite om de basket te vinden en al gauw nam de thuisploeg het voortouw en was de stand bij rust: 35 – 18. SVZW zag het roze formuliertje al zitten, maar in de tweede helft kwam Jugglers sterk terug. Het tempo ging bij de uitploeg flink omhoog en zij wisten een paar keer gemakkelijk langs de verdediging te komen. De voorsprong die bij rust voldoende leek te zijn, werd teruggebracht naar 3 punten en zo stond het 55 – 52 met nog 3 minuten te gaan in het laatste kwart. Een belangrijke driepunter van Douwe Bakker zorgde voor een extra motivatie boost om door te zetten en de wedstrijd uit te spelen. Dit gebeurde ook en de eindstand na 4 kwarten was: 68 – 57. Een mooie eerste overwinning van heren 1 van SVZW.