De eerste nederlaag voor Heren 2

Gisteren speelde Heren 2 thuis wedstrijd nummer 7 van het seizoen tegen de nummer 2 uit de poule: Risne Stars 2. Spanningen waren hoog bij de heren, zeker na de overwinning van vorige week op de nummer 3, toen de mannen uit Wierden nog maar net winst wisten te pakken.

Net zoals vorige week werden ook nu veel fouten gemaakt door de thuisploeg. Het gevolg was een langzame wedstrijd en veel vrije worpen voor de Rijssenaren. Wel werd er een kleine voorsprong gepakt door SVZW en het kwart eindigde in 13-10 . Het tweede kwart verliep niet veel anders. Wederom veel fouten, maar ook veel gemiste kansen aan de kant van de thuisploeg. De voorsprong kon niet veel verder worden uitgebreid en bij rust van de stand dan ook 26-21.

SVZW bleef in de tweede helft gespannen en voorzichtig spelen. Opnieuw werden vele kansen niet benut en de thuisploeg liet veel potentiële scores liggen. In het derde en laatste kwart was de ploeg uit Rijssen aanzienlijk overtuigender dan de terughoudende Wierdenaren.

Het vierde kwart begon met een tussenstand van 37-33. De thuisploeg had zijn oude vorm nog niet getoond in dit duel, dus om de winst binnen te slepen was dit het moment om dat te laten zien. Risne Stars rook bloed en begon het kwart met een paar rake klappen, waarmee zij de stand op gelijke hoogte wisten te brengen. De voorsprong werd vervolgens een paar keer tussen de teams gewisseld en met 5 seconden te gaan in het laatste kwart stond de stand gelijk op 44-44.

De thuisploeg had balbezit en gebruikten de laatste time-out om een beslissende actie uit te tekenen. Echter was de uitvoering verre van de geplande bedoelingen. Het balbezit werd weggegeven en in plaats van verlenging of een kans op overwinning gaf de tot-nu-toe ongeslagen koploper de tegenstander deze kans. De bal werd snel uitgenomen en voordat de thuisploeg het zich besefte werd er een schotpoging gedaan vanaf de driepunterslijn. Het schot was succesvol uitgevoerd en Risne Stars pakte de voorsprong. Het eindsignaal klonk en de eerste nederlaag voor SVZW was een feit.

De klap kwam hard aan voor de mannen, gezien de vele gemiste kansen. Risne Stars heeft in dit duel laten zien dat ze wilden winnen en hebben dan ook de overwinning verdient. SVZW staat nog wel aan kop in de poule, maar heeft evenveel punten als Rijssen. Het doelsaldo van de Wierdenaren is hoger, maar er staat hen nog een lang en spannend seizoen te wachten.