Derde zege voor Heren 2

Gisteren speelde Heren 2 hun derde wedstrijd, uit in Nijverdal, met als tegenstander “The Valley Bucketeers 3”. Het team was zeker geen vreemde en in het verleden was het resultaat wisselvallig, want naast winst en verlies werd er zelfs een keer gelijk gespeeld. Onze jongens uit Wierden stapten echter na twee overwinningen zelfverzekerd de wedstrijd in.

De wedstrijd zelf begon wat traag. Beide ploegen konden niet snel op gang komen en er werd weinig gescoord en veel fouten gemaakt. Eindstand van het eerste kwart was dan ook 6-10. In het tweede kwart werden het tempo en de druk flink opgevoerd en wist SVZW veel steals te pakken, die vaak tot snelle en gemakkelijke scores leidde. Met name guard Bjorn Linneman wist de bal vaak te onderscheppen. Er zaten weinig eigen acties in het spel en het team deelde de bal goed. Het gevolg was een fraai samenspel en veel assists. De stand bij rust noteerde 14-43.

Met deze comfortabele voorsprong zette het team de wedstrijd voort en wist hem zakelijk af te maken. Uiteindelijk werd het na het derde kwart 24-54 en eindigde de pot in 34-72. Driemaal winst uit drie wedstrijden voor het tweede van SVZW.

Komende zaterdag op 8 oktober zal het team om 19:00 uur opnieuw spelen tegen Isala 2. In hun vorige ontmoeting werd er met 5 punten verschil gewonnen, dus het team zal hard moeten werken om opnieuw voor de winst te gaan.