Dames spelen gelijk door schrijffout

Dames 1 heeft op vrijdagavond om 9 uur de laatste wedstrijd van het jaar gespeeld tegen Risne Stars Dames 2. Deze twee teams zijn erg aan elkaar gewaagd en de wedstrijd ging redelijk gelijk op. De dames van SVZW behaalden een kleine voorsprong en hadden met slechts 5 dames hun handen vol aan het behouden van deze voorsprong. De voorsprong werd echter uit handen gegeven door slordige passen aan onze kant en een aantal gemakkelijk scorende speelsters aan de andere kant. Tot op het laatste moment was het spannend wie er met de zege vandoor zou gaan. De wedstrijd eindigde in 34-35, onze dames hadden de wedstrijd op slechts 1 punt weggegeven. Het bleek na de wedstrijd dat er een fout was gemaakt op het scoreformulier, wat zorgde voor een gelijkspel, in plaats van een verlies. Daardoor eindigt de wedstrijd uiteindelijk in 34-34. Onverwachts toch een puntje meegepakt!

Zaterdag speelde heren van SVZW 2 tegen Amical 2, een wedstrijd die gewonnen moest worden om niet volledig af te haken bij de koplopers. Met die wetenschap, werd er vanaf de sprongbal direct vol gas gegeven door de mannen van SVZW. Er werd direct druk gezet op de mannen van Amical, snelle aanvallen en een sterke verdediging brachten de winst in het eerste kwart met 25-4. Het verschil was dus snel duidelijk, deze wedstrijd zou gewonnen worden door SVZW. De vraag wat nog resteerde, hoe groot de overwinning zou worden? De heren hielden de gehele wedstrijd het tempo hoog, en bleven geconcentreerd en goed aanvallen. Met de kwartstanden 35-14, 31-16 en 29-2 werd de wedstrijd afgesloten met de eindstand 120-36. Door de overwinning blijft SVZW 2 in het spoor van de twee koplopers Peatminers en Picker Reds.