Basketbal Clinic was groot succes

De jeugd van basketbalvereniging S.V.Z.W. heeft afgelopen maandag een clinic gehad van oud-international Mathieu ten Dam. Deze 2,18 meter lange man maakte door zijn enorme lengte gelijk indruk op de jongens. Ten Dam begon met het herhalen van de basis fundamentals. Hierbij kon je erg goed zien wie er al wat meer basketbalervaring heeft en wie niet.

Vervolgens wist Ten Dam door speelse oefeningen de jongens belangrijke dingen aan te leren. Dit alles deed hij onder het motto: ‘Je traint zoals je ook een wedstrijd speelt.’ en ‘Je hebt maar 75 minuten per week om te leren’. Hij liet bijvoorbeeld zien dat je door negatief te zijn naar jezelf, je de wedstrijd sowieso al verliest. Positief zijn is belangrijk! Ook bracht hij het echte teamgevoel naar boven door de jongens elkaar aan te laten moedigen en ook met de training bezig te zijn als je even niet in actie bent. Als je tijdens de wedstrijd op de bank zit, is het belangrijk om je ook bezig te houden met de wedstrijd!

Ten Dam wist de jongens op interessante wijze te stimuleren om je tijdens de training voor de volle 100% te geven. Alleen zo haal je alles uit een training. De trainers zijn na de clinic geïnformeerd over hoe terug te vallen op deze clinic en de jongens te blijven herinneren aan de basis.

De samenwerking tussen Mathieu ten Dam en S.V.Z.W. was voorlopig eenmalig. S.V.Z.W. is wel enthousiast en ziet graag meer samenwerking. Namens de vereniging gaan er twee leden kijken of dit mogelijk is.